Miért nem köszönnek vissza az emberek az egyetemen?
Eddig minden gyakorlati órámon, amire mentem ez a tapasztalat. Várnak a terem előtt, aztán jön egy ember, köszön mindenkinek, hogy sziasztok és mintha semmi nem történt volna, nincs visszaköszönés, vagy bármi, bújják tovább a telefont vagy néznek ki magukból. Nem én vagyok nekik unszimpatikus, 2-3 ember is érkezett úgy, hogy köszöntek és rajtuk, meg rajtam kívül senki nem reagált rá semmit.
Tudom, vannak nagyobb problémák is az életben, meg nem feltétlenül szeret mindenki társalogni, vannak introvertáltak, stb.. De szerintem egy egyszerű szia nem zökkentene ki senkit a komfortzónájából. Ha már összegyűlik egy kis közösség akik x órát találkoznak minden héten, esetleg projektfeladatokat csinálnak együtt, stb. akkor legalább egy szia-t illene odabökni a másiknak.
Milyen egyetem ez?
Én egészségügyi szakra járok, nem mondom, hogy mindenki szeret mindenkit de ha elhangzik egy "sziasztok" akkor mindenki köszön.
Meg nekem pont az a tapasztalatom, hogy az emberek egyetemen sokkal nyitottabbak, mosolygósabbak mint középiskolában.
De valószínű, hogy ez szakfüggő.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok..
Ez az én legutóbbi kérdésem, már meg sem lep, hogy máshol is ez a módi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!