Hogyan köszönnétek egy tanársegédnek?
Fiatal pasi, kb. 25-27, és gondolom jó napottal kell köszönni, de olyan kellemetlennek érzem
Tapasztalatok?
21L
Nem értem, mi ebben a kellemetlen? Felnött emberek így köszönnek egymásnak.
Ha netán zavarja, akkor majd szól, hogy tegezzétek egymást. De sok fiatal tanárkerzdetben szeret távolságot tartani, azt hiszí, így nagyobb a tekintélye.
Az hogy korombeli, fiatal, " potenciális" " jelölt" . Biztos velem van a baj
Amiatt is kellenetlenül érzem magam, ha véletlenül jó napottal köszönök egy korombeli fiúnak/ férfinak....
Akkor rendben, jó napottal fogok kőszönni
Szia/Hello megteszi.
Voltam tanársegéd, három éve egyetemi tanár vagyok, és tegeződök a hallgatókkal.
Jó napot (kívánok)!
Ha nem tanít, akkor lehet Szia/helló! Illetve akkor is, ha a jónapotra ő hellót válaszol, legközelebb te is nyugodtan.
18 éves korom óta azt gondolom, hogy ha én magázok valakit, mert megadom a tiszteletet, felnőttként viszont elvárhatom ezt is. A csendőrpertu nem oké felsőoktatásban de pláne!
Én szeretem a "szép napot!" köszönést is. Az kicsit semlegesebb, nekem valahol a tegezés és a nagyon hivatalos formula között van. Tipikusan ezt használom olyan esetekben, amikor nem egyértelmű a tanár hozzáállása sem, mert pl első órán mondja ugyan, hogy tegeződjünk, de aztán óra végére már magázza az évfolyamot... ez a forma meg szerintem lehetőséget ad arra, hogy bárhogy folytatódjon a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!