Megéri 6 félév után tanáriról átmenni alapszakra?
A helyzet az, hogy elképesztően megterhelő nekem a tanárképzés, és nem is akarok már tanítan, eddig tartott a hivatás tudatom. Elegem van abból, hogy heti 16-20 óráim vannak az egyetemen, miközben ha elvégzem a szakot, és elhelyezkedek a szakmában, nettó 130 ezret fogok hazahozni.
Arra gondoltam, hogy ezt a félévet (6. félévem), még minimum szinten végigtolom az angolra koncentrálva, mellette csinálok valami részmunkaidős melót, utána pedig a 2022-23-mas őszi félévet már anglisztikán folytatom.
Szerintetek jó döntés?
15, vegyél már vissza ebből a stílusból.
A tanárképzés elavult, indokolatlanul hosszú, nem gyakorlatias sajnos. Ez nyilván nem a tanárok hibája, és nem őket minősíti. Viszont az omladozó rendszer rengeteg érdeklődő, potenciálisan jó leendő tanárhallgatót elriaszt.
18. Igen, de ha rákeresel neten, a bruttó 52 ezer ágazati pótlék kb minden iskola minden tanárjának jár, minden kategóriában. Tehát alapilletmény bruttó 260 + 52 ezer ágazati pótlék. Az bruttó 312 ezer, aminek 205 ezer talán a nettója.
"A jogszabály értelmében, az idei pedagógus „béremelést” technikailag ágazati szakmai pótlék bevezetésével valósítja meg a Kormány, amelyre minden pedagógus munkakörben dolgozó, illetve pedagógus végzettségű dolgozó jogosult, a 326/2013. Korm. rendelet 16.§ új (11) bekezdése szerint.
Az ágazati pótlék jár mindenkinek, aki a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozik. Így az óvodatitkárnak és a pedagógiai asszisztensnek is, amennyiben pedagógus végzettséggel rendelkezik.
Továbbá a 10%-os ágazati szakmai pótlék intézkedés kiterjed a Gyvt. hatálya alá tartozó pedagógus munkakörökre is. Így a bölcsődében, mini bölcsődében a kisgyermeknevelőkre, a szaktanácsadókra, a gyógypedagógusokra és a pszichológusokra, valamint a gyermekvédelmi ágazat pedagógus munkakörében foglalkoztatottakra."
Tehát még mindig nem értem, hogy kinél az igazság, de nem hiszem, hogy 130-at keresnek a tanárok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!