Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megéri 6 félév után tanáriról...

Megéri 6 félév után tanáriról átmenni alapszakra?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy elképesztően megterhelő nekem a tanárképzés, és nem is akarok már tanítan, eddig tartott a hivatás tudatom. Elegem van abból, hogy heti 16-20 óráim vannak az egyetemen, miközben ha elvégzem a szakot, és elhelyezkedek a szakmában, nettó 130 ezret fogok hazahozni.

Arra gondoltam, hogy ezt a félévet (6. félévem), még minimum szinten végigtolom az angolra koncentrálva, mellette csinálok valami részmunkaidős melót, utána pedig a 2022-23-mas őszi félévet már anglisztikán folytatom.

Szerintetek jó döntés?

2022. febr. 4. 18:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
33%

9

Akkor ezen az oldalon hazudnak?

[link]

2022. febr. 4. 20:05
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem is szeretnél tanár lenni, akkor persze. Én anglisztikás vagyok, rengetegen jöttek át hozzánk a tanáriról hasonló okokból. Ha pedig esetleg mégis meggondolod magadat, akkor még mindig lehetsz egy szakos tanár (angol mester + tanári mester), de egyébként sima anglisztika diplomával is simán alkalmaznak pl. nyelviskolák, de akár még közoktatási intézmények is akkora a hiány. Persze nem tanulsz szakmódszertant, nincs tanítási gyakorlat stb., de igazából ezekről semmi pozitívat nem hallottam a tanárisoktól, a végzettek is mind azt mondták semmit nem segített és úgy kezdtek el dolgozni az egyetem után, hogy fogalmuk nem volt mit kellene csinálniuk. Úgyhogy nem hiszem, hogy ezen múlna.
2022. febr. 4. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
12. Egy végzett tanár nem mondhatja, hogy nem tudták mit is kellene csinálni, mivel 1 éves gyakorlaton is túl vannak. Ezek a számomra teljesen elfogadhatatlan és hazug állítások.
2022. febr. 4. 21:08
 14/20 anonim ***** válasza:
33%
Amit és amennyit a leendő tanárok hosszú gyakon tanulnak, azt bármilyen, valamennyi tanári érzékkel rendelkező lelkes amatőr is elsajátíthatja egy kis önkéntes munka vagy kellően olcsó magánórák során.
2022. febr. 4. 21:12
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
14. Ostoba és tájékozatlan vagy. Köszönjük Emese!
2022. febr. 4. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
93%

15, vegyél már vissza ebből a stílusból.

A tanárképzés elavult, indokolatlanul hosszú, nem gyakorlatias sajnos. Ez nyilván nem a tanárok hibája, és nem őket minősíti. Viszont az omladozó rendszer rengeteg érdeklődő, potenciálisan jó leendő tanárhallgatót elriaszt.

2022. febr. 4. 22:46
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
11-es vagyok, kaptam újfent cikkel is alátámasztva 3 leszázalékolást. Komolyan kíváncsi vagyok, nem csúfolódok. Hibás az oldal? Téves információkat közöl? Ott miért 310 ezer a kezdő bruttó bér ped I. kategóriában is?
2022. febr. 5. 11:53
 18/20 anonim ***** válasza:
39%
Úgy látom, abban benne van a pótlék is. De én most felhúztalak 22%-kal.
2022. febr. 5. 12:30
 19/20 anonim ***** válasza:

18. Igen, de ha rákeresel neten, a bruttó 52 ezer ágazati pótlék kb minden iskola minden tanárjának jár, minden kategóriában. Tehát alapilletmény bruttó 260 + 52 ezer ágazati pótlék. Az bruttó 312 ezer, aminek 205 ezer talán a nettója.

"A jogszabály értelmében, az idei pedagógus „béremelést” technikailag ágazati szakmai pótlék bevezetésével valósítja meg a Kormány, amelyre minden pedagógus munkakörben dolgozó, illetve pedagógus végzettségű dolgozó jogosult, a 326/2013. Korm. rendelet 16.§ új (11) bekezdése szerint.

Az ágazati pótlék jár mindenkinek, aki a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozik. Így az óvodatitkárnak és a pedagógiai asszisztensnek is, amennyiben pedagógus végzettséggel rendelkezik.

Továbbá a 10%-os ágazati szakmai pótlék intézkedés kiterjed a Gyvt. hatálya alá tartozó pedagógus munkakörökre is. Így a bölcsődében, mini bölcsődében a kisgyermeknevelőkre, a szaktanácsadókra, a gyógypedagógusokra és a pszichológusokra, valamint a gyermekvédelmi ágazat pedagógus munkakörében foglalkoztatottakra."

Tehát még mindig nem értem, hogy kinél az igazság, de nem hiszem, hogy 130-at keresnek a tanárok. :)

2022. febr. 5. 13:39
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Megéri, tanárival nem lehet megélni. De az anglisztika is büfészak, akkor már menj normális szakra
2022. febr. 6. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!