Szerintetek igaza van az osztálytársamnak?
Vízügyi technikusnak tanulok és vékony testalkatú vagyok és azt mondta nekem hogy ha nem megyek egyetemre akkor nem fognak sehova felvenni dolgozni mert hogy fizikai munkát kéne csinálnom,amit itt csinálunk gyakorlaton fizikai munkát is el tudom végezni úgy hogy nem tudom hogy miért gondolja ezt ja és úgy hogy 3 lány osztálytársam van és senki nem akar egyetemre menni,na akkor ők hol fognak elhelyezkedni?
Válaszotokat előre is köszönöm!!
Most gyorsan rákukkantottam egy ilyen képzés weboldalára, hát kb. az utolsó 2-3 tevékenység az, ami fizikai is lehet.... Az összes többi inkább irodai, íróasztali munka, ill. labor....
A szakképzettséggel rendelkező
megismeri Magyarország vízrajzát;
jártasságot szerez a víz alapvető fizikai, kémiai, biológiai, toxikológiai, környezetkémiai, laboratóriumi vizsgálatokban;
megismeri az árvizek, belvizek keletkezési okait, a védekezési módszereket, védekezési teendőket;
dokumentálja és végrehajtja a vízrajzi, hidrometeorológiai méréseket;
megismeri és alkalmazni tudja a vízkárelhárítási (árvíz-, belvízvédelmi, aszály és vízminőségi kárelhárítási) eszközöket;
megismeri a vízi munkáknál használatos gépeket, berendezéseket, szivattyúkat, az alapvető kezelési szabályokat, gépészeti szereléseket;
ismeri a biztonságos munkavégzés feltételeit;
elsajátít egyszerű csőszereléseket.
Jajj... gyerekek most őszintén, nagyon kevés olyan fizikai munka van, amihez tényleg az átlagosnál jobb fizikum kell. Nézz ki egy építkezésre, vagy valami földmunkára, az emberek jelentős része elhízott, vagy egyenesen csontsovány.
Ráadásul egy vékony ember sokkal jobban fog bírni egy kardió jellegű terhelést, egy combosabb (értsd: dagadtabb, nem izmosabb) pedig nem lesz jobb semmiben attól, hogy nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!