Úgy érzem nagyon elkezdtem kötődni.. mit csináljak?
Van egy tanárom, akihez nagyon elkezdtem kötődni az utóbbi időben.
Figyel rám, megérti egy olyan problémámat, amit eddig még soha senki. Valahogy úgy érzem, hogy “biztonságot” nyújt nekem. Nem tudom azért csinálja-e, mert a hivatása, vagy pedig tényleg így törődik velem és érdekli, hogy mi zajlik az életemben. Olyan szívesen beszélnék vele az életemről, megosztanék vele dolgokat és tanácsot is kérnék, de nem merek egyszerűen, mert félek mit reagálna. Szerintetek mit csináljak, hogy ne kötődjek ennyire? :((
Hetekkel ezelőtt volt a Gyakorin egy kérdés. Valaki írt egy könyvet és egy tanár segített neki a stilisztkában meg a morfoszintaktikai javításban. Az író egy magányos valaki volt, a tanár meg a tipikus törődő típus, ezért az író mindig jobban kötődött hozzá, a végén kvázi 0 ismeretség után léptette elő a pszichiáterévé és a tanár elmenekült.
Nagyon könnyű elveszteni az uralmunkat az ilyen kapcsolatok felett, ha magányosak vagyunk - és lehetünk úgyis magányosak, ha vannak barátaink, családunk, hiszen vannak azok az élethelyzetek amiknél csak egy embert érzünk megfelelő segítségnek, csak egy emberre támaszkodnánk.
Ha biztonságban érezzük magunkat a másik mellett, nehéz észrevenni a jeleket, amikor már kezdjük átlépni a határt, nehéz észrevenni, amikor a kapcsolatunk az illetővel kezd a terhére válni és így hidegzuhanyként ér, amikor "hirtelen leépít".
Ez nem jó se a másik félnek, hiszen ő ilyenkor feszeng, nem tudja ő sem hogyan kezelje a szituációt, hiszen megbántani sem akar senki, de megfulladni sem - és önmagunknak sem, hiszen nem jó a hiú ábrán és az sem jó amikor borul a jeges víz a nyakunkba. Én beszéltem az íróval, akiről fent meséltem, konkrétan belebetegedett olyan erős lelkiismeret-furdalása volt.
Hogy mit tehetsz? Ülj le az iskolapszichológussal és arra próbálj rájönni, mi a "vonzó" (nem szerelmileg :) ) a tanárban, ami miatt biztonságot ad és jobban megérted, hogy mi is hiányzik az életedből, hiszen lehet a szüleid nem úgy hallgatnak meg vagy lehet mindig olyan érzésed volt, hogy nem vagy elég jó, etc.
Továbbá meg kell tanulnom a saját energiádat generálni és azt felhasználni, ehhez ki kell tapasztalnod, hogy mi az, ami boldoggá tesz és feltölt téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!