Segítség kellene, mivel a legjobb barátnőm mostanábban
ok nélkül sír és ő sem tudja miért és elkezdte
vágdosni ollóval a combját ilyenkor mit csináljak?
Figyelt kérdés
Először otthon kezdett sírni de már a suliban is ,aztán otthon vágdosta a combját.A vágdosással kapcsolatban csak nekem szólt és nagyon megijedt és megbánta.Nem tudom higyan tudnék egy kicsit is segíteni neki(én is szintén megijedtem amikor közli sírva hogy ezt csinálta.
Mind a ketten 14évesek vagyunk
Segítő kész válaszokat várok
2016. ápr. 21. 18:53
1/8 eznemlényeges válasza:
Mondd el neki, hogy neked elmondhatja, mi bántja, benned megbízhat, a vagdosás meg a gyenge öntudat jele, bárki bármit mondd, szóval legyél a lelki támasza.
2016. ápr. 21. 19:04
2/8 anonim válasza:
Szóljál a szüleinek, lelkitrauma!
2016. ápr. 21. 19:05
3/8 A kérdező kommentje:
Megbízik bennem mert ezekről kitálal nekem és tudja hogy a bármikor segítek neki és támaszt nyújtok de ettől megijedtem és most minden rendben van vele (regebben voltak csaladi gondok de ezek megoldodtak)Szuleinek nem tudom hogy szoljak-e mert lehet ezek utan nem bizna bennem .Van valami tanácsotok vagy hasonló esett
2016. ápr. 21. 19:09
4/8 anonim válasza:
Tudod még csak 14 évesek vagytok, nem vagytok felnõttek. Most magadra fogsz vállalni egy ilyen felelõsséget.Képzeld el,ha nagyobb kárt fog okozni magában és te tudtál az elõzményekrõl, hiányzik ez neked?Lehet egy ideig elvesziti benned a bizalmat , de egy nap meg fogja neked köszönni,hogy szóltál a szüleinek, vagy mondd el te a szüleidnek.Hogyan gondolod ez nem játék,még ráadásul sir mindennap,ki van készülve,holott csak 14 éves. A tetteivel a szüleit is bajba sodorhatja és téged is.
2016. ápr. 21. 19:23
5/8 anonim válasza:
Tudni kellene, miért vagdossa magát.
Ha otthoni probléma, ami elég valószínű, akkor ne a szüleinek szólj,mert csak balhét csinálsz neki otthon.
Akkor inkább vedd rá,hogy keresse fel az iskola pszichológust,vagy egy tanárt, akiben megbízik.
Ha nem otthoni a gond,akkor szólhatsz a szüleinek.
Szedd ki belőle, mi a helyzet.
2016. ápr. 21. 19:36
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Először beszélek vele aztán együtt szólunk a szüleinek.
2016. ápr. 21. 20:13
7/8 Firedoom válasza:
Örülhet, hogy van egy jo barátja akire számíthat.
Elosszor mindenkeppen beszélj vele. A problema mar akkor megoldothat, ha kiadja magából a bajt. A szüleinek csak akkor szólj, ha beleegyezik, minden mas esetben csak artanal vele.
2016. ápr. 21. 20:57
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget ,mivel megijedt és meg is bánta beszélt a szüleivel ,akik állítása szerint jól kezelték vagyis nem kezdtek veszekedni és segítenek neki amiben csak lehet és én is mellette állok szóval kezd minden rendben lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!