Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit lehetne kezdeni ezzel a...

Mit lehetne kezdeni ezzel a helyzettel?

Figyelt kérdés

Ez egy kicsit hosszabb kifejtés lesz, előre is elnézést!

Évek óta nem vagyok jóban sok osztálytársaimmal, mert kiközösítenek, stb.. Viszont most volt egy hosszabb "vihar mentes időszak". Aztán most ismét robbant a bomba.

Mielőtt elkezdtük az érettségit, és szakmán voltunk, az volt a felállás, hogy amikor kiközösítettek, akkor én egyedül maradtam. Ők pedig természetesen összefogtak ellenem (akkor még kb. 3-4 ember). Most viszont már mellém is beállt pár ember, így nem vagyok egyedül, ámbátor a kiközösítés folytatódik és még mindig ők vannak többen, mert azóta nem 3-4, hanem ~10 ember verődött össze.

A mostani vita abból robbant ki, hogy elkezdett nekem bunkózni az egyikőjük órán, aztán később a mi kis csoportunkba beírtam (amikben ők ugye nincsenek benne), hogy ezeknek a g..knek egy büdös nagy pofon kéne, hogy észhez térjenek és leszálljanak a földre. Ezzel az volt a gond, hogy egy ideig benne volt a csoportban egy tőlük "származó" emberke, akiben valamelyest azért bíztunk addig a pillanatig. Kiraktuk a csoportból, aztán ő tovább küldte ezt az üzenetet nekik, kiragadva mindenféle kontextusból.

Nekik ez nem tetszett, mert hogy én kibeszélem őket. És azt hiszik, megakarom őket verni. (Egy légynek nem ártanék soha, de mindegy. Megmutatkozik itt, hogy mennyire ismernek engem. :D)

Itt hozzátenném az egészhez azt, hogy ők évek óta csinálták és csinálják ugyanezt velem. Megspékelve azzal, hogy képeket is szerkesztgettek rólam, amiket egymás között küldözgettek. (Milyen savanyú a szőlő, ha visszakapják, amit adnak... :'])

A héten lebetegedtem, ezért nem tudok bejárni jelenleg. Most emiatt el is bízták magukat, de nagyon. Mindennap kivagyok beszélve általuk, legyen szó tanórákról, szünetekről.

Írtam egy tök jó, 5-ös dolgozatot irodalomból, a tanár az osztály előtt meg is dicsérte, mikor már nem voltam, ők egyből bemagyarázták a tanárnak, hogy lepuskáztam az egészet. Sajnos mivel sokan vannak, és egymás étkezőcsatornájának kimenetében vannak, támogatták egymást, elhitte a tanár nekik.

Illetve most miattuk az egész tanári karban az a téma, hogy én megakarom verni őket. Szóltunk ofőnek, akit mondván nem igazán érdekel a veszekedésünk, rendezzük le iskolán kívül. Igazgatóságon azt mondják, nem tud az iskola mit tenni a helyzettel érdemben.

Ez már legalább a negyedik hulláma ennek az ügynek, tehát 4x kellett jeleznünk az iskola felé, hogy ilyenek történnek.

Mikor mondtam az egyikőjüknek, hogy "Jobb, ha abbahagyjátok most már, mert a következmények nem fognak tetszeni...", akkor arrogánsan rávágta, hogy "Milyen következmények? Hagyjad már.". Tisztában vannak azzal, hogy a cselekedeteiknek nincs semmi negatív hozadéka rájuk nézve... viszont én már lelkileg kezdek teljesen tönkremenni.

Tönkreteszik számomra az ünnepek varázsát is, mert miattuk stresszelek. Hozzátenném, volt pár éve példa arra, amikor telibe Szenteste vegzáltak engem interneten keresztül. Akkor is a hátam mögött szövetkeztek ellenem, és stb. Amik miatt most kivannak akadva rám, pedig közel sem annyira vetettem el a sulykot, egyszerűen leírtam valamit.

Elvileg hétfőn lesz valami beszélgetés, amire viszek magammal pár screenshotot, általuk szerkesztett képet én is, de nem fűzök sok reményt ahhoz, hogy bármi előrehaladást okozna az egész... max. megint ideiglenesen. Hisz már most ki lett jelentve, hogy nem érdekes ez a vita.

Másik suliba sem tudok menni, mert nincs a közelben. Kollégiumra nem futná sajnos, mert így is elég kevés pénzből kell gazdálkodnunk.

Mit tudok tenni, hogy ne menjek tönkre még jobban emiatt lelkileg? Már megfordult a fejemben az öngyilkosság gondolata is, mert egyszerűen nem látom a kiutat, hiába van már csak "párhónap" az érettségiig, ez ilyen környezetben egyenlő az örökkévalósággal.

2021. dec. 15. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
szerintem csak annyit tudsz tenni, hogy átmész másik iskolába sürgősen.
2021. dec. 15. 19:08
 2/3 anonim válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy ez történt. Valahogy bírd ki az elkövetkező időket, nem kell már sokáig bírnod. A megbeszélésen mondj el mindent részletesen, azt is, hogy neked ez mekkora lelki sebeket okoz. Remelem megkapják a kovetkezmenyeket azok a bizonyos tagok. Hidd el, vissza fogja adni nekik az élet azt a sok rosszat, amit tettek.

Erős vagy nagyon, kitartás!!

Esetleg probald ki a meditalast, nekem sokat segített régebben, ill. probald ezt az egész ügyet kizárni a fejedbol és nem gondolni erre.

Plusz hallgass sok zenet. Bízom benned. Menj egyel, fürodj le és tudd, hogy egy csodálatos ember vagy!!

2021. dec. 17. 23:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyik kutya, másik eb. A két pártra szakadás helyett inkább a szakmára, tanulásra kell koncentrálni.

Érettségi után úgyis mente szerte szanaszétfele.

2021. dec. 18. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!