Fontos! Hogyan puskázzak a dolgozatoknál? Tudtok nagyon nagyon jó bevált módszereket amivel tuti nem bukok le? (Ügyes vagyok, ugyhogy jöhetnek az ötletek!)
A ceruzámra írtam pár kèpletet vagy èvszámokat , rövidítéseket .
Esetleg az ujjaid belső rèszeire is írhatsz . Rövid és tömör dolgokat . Amikről eszedbe jutnak a válaszok .
Egy nagy radírnak az egyik oldalára is lehet firkálni .
Esetleg maradsz a hagyományos puskánál . Egy kis papír darab . Aztán a dolgozat alá teszed .
Lehetőleg ne nèzegesd a tanárt sokszor . Ne hajolgass össze vissza .. csak a kérdésekre koncentrálj .
Baz**eg . Egyszerűbb lett volna tanulnom .... Így belegondolva..
Több kis tépett lapra írsz tömören, amiket folyamatosan cserélsz számonkérés közben.
Pl.: Lábad és a szék között van az összes és ahogy végzel egyel összegyűröd és veszed elő a következőt.
Lehet nagyon fancy, bonyolult módszereket is alkalmazni, de minek bajlódni vele. Hiszen ha annyi energiát rászánsz, akkor már meg is tanulhattak volna az anyagot és így nem csak hogy h-lye maradsz, de még lehet le is buksz.
Nem kell támadni a kérdezőt. Én is ilyen voltam, rengeteget tanultam, de így is volt amit puskáznom kellett és nem a tanulási technikáim miatt. Az én időmben is minden tanár azt hitte, hogy az ő tantárgya a legfontosabb és lehetetlen mennyiségű anyagot kellett megtanulni.
Kérdező, szedd le az italos üvegről a papírt és nyomtasd úgy a puskát hogy azzal a papírral az italt körbetekerhesd. Kicsit színezd át és távolról olyan mintha a rendes papír lenne az üdítőitalon.
Vagy kis papírokra nyomtasd rá a puskát és tartsd a kezedben amíg osztják a dolgozatot. Amint kiosztják gyorsan tedd be a dolgozat alá és onnan ki tudod húzkodni. Amikor végzel, begyűröd a tolltartódba.
Nekem anno volt egy tolltartóm ami az a tasakszerű fémvolt, tehát középen egy cipzár és ha kihúztad a cipzárt szétnyílt a tolltartó. Tudod az az ovális féle. Na én annak az egyik felére beragasztottam a puskát és simán kimásoltam onnan. Mondjuk ott figyelj, hogy ne nézegesse más is a puskádat, mert én pl így buktam le. A mellettem ülő lánynak felajánlottam, hogy nézze, én is néztem, a tanárnak gyanús lett. Jó fej volt, mert csak elvette a tolltartómat összecsukva, nem nézett bele. :)
Ha gondolod, ceruzával írd fel a puskát a padra. Amikor osztják ki a dogát, rátámaszkodsz puskára,egyik kezeddel. A tanárnak nem tűnik fel ogy az asztallapot nézed nem a puskát, ha meg járkál akkor meg simán ki tudod takarni a doga lapjával a puskát ha a közeledbe ér. A távolból az asztallapra írt ceruzát elég nehéz kiszúrni. Ha meg előbb végzel és olyan a doga, hogy menjen ki aki végzett akkor csak ráraksz egy könyvet a puskára és kimész. :)
A kezedre semmiképp se írj puskát!!! Na én egyszer írtam egy fantasztikus matekdogát a puskának hála aztán ahogy a tanár tartotta az órát észrevette hogy össze van firkálva a kezem, megnézte és látta hogy puskáztam így érvételen lett a dolgozatom. A kézről nehezebb elrejteni doga közben is, ha lebuksz, nem tudod gyorsan letörölni, eldugni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!