Érdemes elmenni emiatt esti gimnáziumba?
Esti gimiben a motiváció (is) kevesebb lesz, valamint nem tudom mennyire lehet segítséget kérni ha valamilyen anyagrész nem megy, nem értesz valamit...
Iskolapszichológustól nem tudsz segítséget kérni?
Osztályfőnök tud erről? Szüleid mit szólnak ehhez? Kérlek ne szégyelld elmondani nekik ezeket és kérj segítséget.
Mielőtt belevágsz, alaposan járd körbe és gondold át, hogy eléggé magadra utalva a tanulásban tudsz -e rendszeresen tanulni.
Azért írtam, hogy a jelenlegi összes segítséget próbáld meg az iskolában, mielőtt az esti mellett döntesz.
Egyébként megértelek, anno középiskolában én is kétségbeesetten menekültem volna.
Ez a harmadik gimi, amibe jársz, és azt mondod, hogy már az első nap itt is megaláztak. Biztos minden rendben van veled? A sokadik közösség utasít el, ez már egy intő jel.
Ilyen bánásmódot senki sem érdemel, ne érts félre. Amit csinálnak 100%-ig az ő bűnük, viszont a Te károdra megy! Rajtuk nem tudsz változtatni, csak magadon.
Hiú remény, hogy jobb a felnőtt világ. Az esti iskola még talán, de az első munkahelyen nagyon szívni fogsz, ha nem szedsz magadra némi kommunikációs készséget. Diákként csak magadért tanulsz, munkavállalóként csapatban kell dolgozni a legtöbb helyen. Ha nem működik jól a csapat, rossz a teljesítmény. A főnököket nem érdekli, ki volt a hibás, ki szekál kit. Csak az számít hogy a csapat nem hatékony. Kiteszik azt, aki nem tudott beilleszkedni és kész. Nem kérdezik, hogy "ki kezdte".
De nem ez az egyetlen tapasztalatod. Vesd össze a többivel, próbálj rájönni, mi a probléma forrása. Az iskola nem tart örökké és helyt kell majd állnod az életben is. Nem lesz olyan kibúvó, mint az esti iskola.
Keress ehhez segítséget, iskola pszichológust, megbízható tanárt. A sérelmeid feldolgozásában is segíthetnek, ami szintén fontos. Legalább annyira mint az, hogy fejlődj a kapcsolatok kialakításában.
Emellett kereshetnél hobbi közösséget. Könnyebb kommunikálni olyan emberekkel, akikkel van azonos érdeklődési köröd. Oldódnál egy kicsit és fejlődnél. Ráadásul az ilyen klubbok tagjait nem kell napi szinten látni. Elég heti/havi egyszer összeszedned magad és barátkozni.
Ha teheted, játsz valami csapat játékot. Ez lehet sport is, de ha valami mmorpg-t tolsz még az is lehet hasznos, csak csapatban tedd. Szokjad, hogy össze dolgozol másokkal. Önbizalmad is nőni fog, ha megtapasztalod, hogy bíznak benned, meg van a helyed és a szereped egy csapadban.
Lépned kell valamerre. Azzal hogy hibáztatod az osztálytársaidat, Te nem vagy előrébb, hiába van igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!