A gyermekemet egy másik szülő rágalmazza az iskolán keresztül, mit tehetek?
3.-ra, a kérdezőnek.
Akkor? Fizetsz nekik, hogy írassák át a gyereket? Vagy ti íratjátok át a sajátotokat? Vagy fizetsz a tanárnak, hogy buktassa ki a kölkület?
"de ez nem igaz, csak a normális mértékű civakodás van amit jellemzően nem az én gyermekem kezdeményez"
Ez az információ honnan származik?
Tapasztalatom szerint általában a szülők semmi rosszat nem tételeznek föl a maguk imádott csemetéjéről, tehát konfliktus esetén szükségképpen a másik gyereket hibáztatják. Ja, és 100 szülőből 99 úgy gondolja, hogy bár általában a szülők elfogultak, de ő objektíven látja a gyerekét.
Ez kb. olyan, mint hogy a férfi sofőrök 90%-a az átlagosnál jobb sofőrnek tartja magát.
Milyen szintűek ezek a civakodások? Miért volna normális mértékű bármilyen szintű verekedés vagy szóbeli szekálás két osztálytárs között? Szerintem nem az.
Azt is jó lenne tudni, hányadikasok a gyerekek.
Az igazgató, aki veletek ért egyet, mennyit látja azokat a gyerekeket együtt? Szerintem semennyit. Egy fokkal többet lát a a tanítójuk (különösen a napközis, akinél nemcsak a tanórán ülnek, hanem kötetlenül is együtt vannak). De sokszor durva bántalmazások is rejtve maradnak a tanítók előtt, úgyhogy az sem perdöntő.
Amit eddig leírtál, abból lehet az is, hogy a te gyerekedet következetesen rágalmazzák (de miért akarnák igazságtalanul?), de az is lehet, hogy a te gyereked bántalmazza a másikat, és a szülei próbálnak minden követ megmozgatni, hogy a bántalmazással leálljon a te gyereked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!