Vegyek fel maszkot így?
Egyetemista vagyok, nálunk nem kötelező a maszk viselése, de ajánlott.
Már pár napja úgy érzetem magam, mint aki éppen beteg lesz, emiatt igyekeztem a személyes kontaktjaimat csökkenteni, tegnap pedig elkezdett fájni a torkom, estére pedig elkezdett folyni az orrom és hőemelkedésem is volt.
Nem hiszem, hogy COVID-os lennék, mert mindkét oltásomat megkaptam, illetve érzek illatokat és ízeket is normálisan.
Ma lesz még két órám, mindkettő szeminárium, kisebb termekben, ahol nagyobb annak az esélye, hogy átadjam másnak a betegséget.
Vegyek fel maszkot?
Ha mindenképp be akarsz menni, akkor a legjobb választás az eldobható maszk, de nem az FFP2, hanem a másik. Természetesen két óránként cserélve.
(Az FFP2 téged véd inkább, a másik meg a környezetedet.)
Ha kellemetlenül érzed magad, hogy maszkot viselsz, a többiek meg nem, akkor öblögess az óra előtt Oral B, vagy más cetiltpiridiniumklorid (CPC) tartalmú szájvízzel. Az a szájüregben elpusztítja a SARS-2 vírusok 99%-át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!