Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kezdő tanárként az első...

Kezdő tanárként az első napjaimat tanítom. Légyszi adjatok ötleteket hogyan lehet helyretenni a diákokat? Kóstolgatnak, próbálkoznak. Például ötödikes gyerek káromkodik, rászólok, de érzem hogy hülyére vesz.

Figyelt kérdés
Szeretném még most leállítani az ilyen próbálkozásokat, nem akarom hogy a fejemre nőjenek. De nem mondom hogy nincs ötletem, mert voltak, de nem úgy működnek a gyakorlatban mint ahogy elképzeltem. Ha van itt kolléga kérem segítsen, de diákok, volt diákok is adhatnak ötletet hogy az ő tanáraik hogyan tartják, tartották fenn a fegyelmet.
2021. szept. 6. 18:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Diákként írom, ha kollektíven büntetsz, akkor az egész osztály utálni fog.
2021. szept. 6. 23:34
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Igen, hospitálni is fogok, de addig is valami gyors megloldás is kell. Igazából nem beszólogatnak, hanem mondjuk direkt csúnyam beszélnek és vigyorogva nézik hogy mit reagálok, vagy ugye még nem tudom a neveket, direkt rossz nevet mondanak, és ehhez hasonló helyzetek vannak.
2021. szept. 7. 06:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha direkt rossz neveket mondanak, akkor nevezd el őket külső tulajdonság alapján. A vörös-szeplős, a loboncos-szemüveges, stb. Majd megelégelik.

A ronda szavakat/kifejezéseket pedig simán leiratnám velük röpdolgozatként, fogalommagyarázatot, jelentést kérve. Osztályozva, szülőknek aláírásra hazaküldeni, és legközelebb csak olyat használhatnak, aminek tudják a pontos jelentését.

2021. szept. 7. 07:41
 14/16 anonim ***** válasza:
66%

Kérd, hogy tegyenek ki névtáblát. Nálunk volt olyan, aki kamu nevet adott meg, de ez ne zavarjon, akkor következetesen hívd Bélának, ha azt írta. Egy idő után neki lesz kellemetlen. Főleg, ha feljegyzed magadnak, hogy akkor egy piros pont Bélának, de hopp, a naplóban nincsen Béla, akkor sajnos nem tudod neki beírni.

Ami még jó lehet, ha beszélgetsz velük. Hagyod, hogy meséljenek magukról. Vagy a tantárgyról beszélgessetek kicsit. Pl törit tanítasz, ők miket tudnak már, melyik témakör érdekli őket, miről szeretnének majd sokat hallani?

Az is jó, ha interaktív az óra, bevonod őket, eljátszotok dolgokat, eseményeket. Akkor kevesebb idő marad a hülyülésre. Azt is tisztázd velük, hogy te nem a humor ellen vagy, jó az, ha jó hangulatban telik az óra, de igenis kellenek határok, és a csúnya szavakat nem tűröd. Ha ezt folytatják, akkor sajnos te is csak unalmas órákat tudsz tartani.

És ha visszaemlékszel, neked ennyi idősen ki volt a kedvenc tanárod, és miért ő? Ő mit csinált és hogyan? Miért szeretted? Miért voltak jók az órái? Próbálj néhány trükköt találni, amit ő is használt, és bevált.

Kitartást, bele fogsz rázódni!

2021. szept. 7. 11:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mit tanítasz?

Gyerekem most ötödikes és bizony pár nap után már vannak nagyon rossz és nagyon jó (kreatív) tapasztalataink is.

Mondjuk kezdő tanár nincs, de olyan igen, aki ebben a korosztályban újrakezdőnek számít.

2021. szept. 7. 11:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Magyart és angolt tanítok. Az órákat igyekszem majd interaktívvá tenni, de még szinte mindenhol az ismerkedésnél tartunk, és ismétlünk. A mai nap sem volt könnyű, most egy hetedikes osztályban szóltak be hogy az előző magyartanárt hogy szerették és bárcsak ő lenne itr helyettem. Annyit mondtam hogy kénytelenek lesznek engem elviselni mostantól. De nem esett túl jól, mert semmi rosszat nem csináltam nekik. Nagyon sokat készültem a nyáron is arra hogy mit hogy fogok csinálni, és semmi nem úgy alakul ahogy elterveztem.
2021. szept. 7. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!