Lesz még idén távoktatás?
"Igen, érettségiig ki lehet bírni, de a felsőoktatás már más.."
Hú kérdező. Bele ne halj! Én is vègigcsináltam nappalin az egyetemet. Kibírtam. Meg gondolom még több millió ember is kibírta. Mi olyan más a felsőoktatásban? Igaza volt itt az egyik válaszolónak, akit nullára pontoztak a sulitól rettegők. Akkor nem kell egyetemre járni. De gimibe se muszáj. 16 évesen kiiratkozhatsz nyugodtan. És nem lesz miért rinyálni hónapokig gyakorin.
Legyetek élelmesek. Meg sem kell kérdezni a tanárt. Töltsd le az OBS-t, és magadnak vedd fel az órákat. Az elejétől a végéig. Amikor a tanár vette fel a teams-en, akkor az óra végi, anyaggal kapcsolatos “kérdések és válaszok” részt már nem rögzítette, pedig igen hasznos infókat tudott elhinteni még akkor is.
Én így csináltam a tavaszi félévben.
Az igazán értelmeten dolog az az, hogy előadásokat 100 fő felett nem, de a gyakorlatokat meg látogatni kell személyesen. Ez a népszerű szakoknál valami elképesztően idióta megoldás.
Ez addig még oké, amíg nem EA-Gy-EA-Gy felosztásban van a napod. Csak ezért viszel laptopot, hogy a campuson hallgathasd az előadást, aztán beülsz gyakorlatra, aztán megint ki, hogy online hallgasd az előadást. Semmi értelme az egésznek. Nincs ennyi konnektor egy egyetemen, hogy töltsd a géped.. És azokkal mi van, akiknek nincs laptopjuk (oké-oké, oldják meg, de na.. ha nincs laptop, de asztali gép van, akkor az már elég kellene legyen)
Vagy kelljen bemenni mindenre, vagy semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!