Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha nem szeretem az egyetemi...

Ha nem szeretem az egyetemi életet, jobban járok ha átiratkozok levelezőre?

Figyelt kérdés

2021. aug. 17. 17:15
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Igen.
2021. aug. 17. 17:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de arra figyelj, hogy más tagozaton más szabályok lesznek érvényesek rád. Például nappalin fizetik a TB-t, levelezőn, estin már nem. A legtöbb diákkedvezményt sem használhatják levelezősök, diákként nem dolgozhatnak stb. Még estisként rugalmasabb a dolog, mert ott pl a diák bkk bérlet és kedvezményes vonatjegyek ugyanazok, mint nappalin. Sok levelező képzésen hétvégén vannak órák, én például azért mentem inkább estire, mikor elegem lett a nappalis hercehurcából, hogy a hétvégéim szabadok legyenek.

Ja, és olyanok, mint tanulmányi ösztöndíj, kollégiumi ellátás, szintén nincsenek. Ahogy a legtöbb pályázatra is nappalisok jelentkezhetnek.

2021. aug. 17. 17:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Esti tagozat nincs. Nem kaptam kollégiumot sem, mennem kéne albérletbe. Inkább akkor dolgozok és feljárok hétvégenként
2021. aug. 17. 18:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Van, legfeljebb nem minden szakon és egyetemen.
2021. aug. 17. 18:19
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Hát, nem biztos, hogy jobban jársz. Én kipróbáltam mindkettőt, és a levelező határozottan rosszabb volt, teljesen magamra voltam utalva mindenben, alig csorgott valahonnan információ, utolsó pillanatban tudtunk meg mindent és minden hétvégémet felemésztette.

Nappalin szerintem könnyebb boldogulni, a levelező egy káosz tele olyan emberekkel, akik nem találják a helyüket a világban. Milyen szakon tanulsz egyébként?

2021. aug. 17. 20:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Közigazgatás-szervező

De nem szeretem és el sem akarok helyezkedni vele. Időpocséklásnak érzem. Ez egy büfészak, amivel nem fogok megélni. Ha levelezőre mennék, legalább pénzt tudnék keresni addig is. Már csak 1 évem van hátra.

De levelezőn el akarok végezni majd egy másik szakot is. Valami piacképeset

Hát.. én is pont olyan vagyok, aki nem találja a helyét a világban.

2021. aug. 17. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok! Értem, így viszont azért más a helyzet, 1 évet ki lehet húzni levelezőn is, főleg, ha abból fél év a szakdolgozat.

Vannak esetleg ötleteid, hogy ezután milyen irányba szeretnél inkább orientálódni, sikerült jobban megismerni magadat?

2021. aug. 17. 20:44
 8/10 A kérdező kommentje:

Legfőképp a lakhatás miatt iratkoznák át levelezőre, mert nem kaptam kollégiumot.

Miért, utolsó félévben nincsenek tantárgyak, csak a szakdolgozat?

Valami gazdasági szakra mennék, levelezőn. És lehetőleg vidéki egyetemre. Azt is nagyon megbántam, hogy Pestre jöttem egyetemre. Amikor felvételiztem, még nem kalkuláltam bele a lakhatást meg az albérletárakat. Naívan úgy gondoltam, hogy úgyis kapok kolit. Aztán pofára estem.

2021. aug. 17. 22:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Megint az utolsó vagyok. :)

Hát, általában csak 1-2 tárgya van az embernek, hacsak nem hagyott mást a végére, vagy bukott meg korábban valamiből, az utolsó félév általában már a szakdolgozatírásról szól inkább, igen.

Sajnálom, hogy nem jött össze a kollégium. Önmagában amúgy szeretsz itt lenni Pesten, közös albérlet nem jöhet szóba esetleg lakótársakkal, vagy baráttal/barátnővel, hogy többet tudj spórolni?

2021. aug. 17. 22:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát.. annyira nem szerettem Pesten lenni. Nekem a pesti élet arról szólt, hogy béreltem egy kis lyuk szobát, abban nyomorogtam. Meg suli mellett dolgozni kell, hogy fenntartsam magam. Mert elég szegény családból származok, ennek ellenére nem adnak kollégiumot. Az egyetemen meg rengeteg órám van, előfordult, hogy reggel 8-tól este 19:30-ig bent kellett lenni, meg pénteken is szoktak órát tartani.

Már tavaly is szobát béreltem, aztán jött a távoktatás és hazamentem, amit kb megváltásként éltem meg.

Első évben még kollégista voltam, akkor még tetszett. Fél évig, aztán jött a távoktatás. Másodévesen meg már nem kaptam kollégiumot.

2021. aug. 18. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!