Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan kell kezelnie a tanárna...

Hogyan kell kezelnie a tanárnak azt, ha egy diák szerelmet vall neki?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a tanárnak szimpatikus egy diák, sőt még a kedvencei között is van, erre kiderül róla, hogy vonzódik hozzá.

Ha a diák közeledni kezd, a tanár nyilván el fogja utasítani.

Arra lennék kíváncsi, hogy a továbbiakban, hogyan viszonyulna hozzá?

Durvább fellépést alkalmazna (ha igen, mit?),felajánlaná a segítségét, vagy elmagyarázná neki, hogy amit érez, az csak fellángolás vagy ilyesmi. Esetleg elkerülné őt a továbbiakban?

Melyik a legreálisabb?

Felnőttkorú lenne mindkét személy a könyvemben.

Ez a véleménykutatás azért kellene, mert szeretnék egy reális tanári viselkedést visszaadni.

Az érdekelne leginkább, hogy szerintetek a közvetlen tanárok, hogyan kezelnének egy ilyen szituációt?

Főleg egy olyan diákkal kapcsolatban, akit egyébként kedvelnek.

Eddig vegyes véleményeket kaptam az ismerősöktől, de akinek esetleg több tapasztalata van a témában, szívesen elolvasnám a válaszát. De akárkiét szívesen fogadom. :)

2021. júl. 31. 09:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%
Velem voltak ilyen esetek, egyszerűen nem vettem róluk tudomást. Úgy tapasztaltam, hogy ezután meg is szűntek a "tünetek". Pl. volt egy lány aki egyszer, amikor senki nem látta, odabújt hozzám. Gyengéden arrébb toltam, és elmentem. Ezután többet nem csinált ilyeneket, de ugyanúgy beszélgettünk időnként szünetben.
2021. aug. 4. 15:41
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Lehet az is, hogy bújósabb.

Egyszer voltam 1,5 hétig csoportterápián (2 hét lett volna, de előbb elengedtek, mert végigcsináltam az összes pszichológia tesztet hamarabb).

Ott jött a 2. hét elején egy lány meg egy fiú. Talán 10-12 lehetett a fiú és 13-15 a lány. A lány megállás nélkül bújt a fiúhoz, ölelgette.

Egyszer az egyik terapeuta mondta, hogy ebben a csoportban nem szabad érintésekkel kifejezni az érzelmeinket, mert lehet, ez másnak zavaró, mire a lány bevallotta őszintén, hogy szeretethiányos és ezért bújósabb.

Tényleg az volt, a lányokat is ölelgette a csoportfoglalkozások között.

Mondjuk én pont nem szerettem, ha fogdosnak ott, mert volt egy lány, aki csak játékból elkapott aztán hirtelen valami elöntötte az agyát, látni lehetett az arcán, hogy másképp néz és elkezdett szorítani és amikor mondtam, hogy ez fáj, akkor vigyorgott és nagyon nehezen tudta abbahagyni.

2021. aug. 5. 16:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt most nekem írtad, akkor csak annyit tudok írni, hogy egy felnőtt férfi el tudja dönteni a konkrét szituáció alapján, hogy egy lány vele szemben miért teszi azt, amit tesz...
2021. aug. 5. 16:49
 14/15 anonim ***** válasza:
89%

Pont ilyen helyzetben vagyok. Mármint diákként szerettem bele egy tanáromba. Már nem tanít, tavaly ballagás után leírtam Neki, mit érzek iránta. Nem válaszolt, de azóta beszéltem már vele párszor. Nagyon jól kezeli, nem viselkedik máshogy velem. Azt gondoltam, hogy majd jön az új suli, aztán porrá lesz ez az érzés. Sajnos nem így történt, sőt... Már 4 éve tart a dolog, eléggé zavar.

Viszont szerintem egy korrekt tanár így viselkedik.

Mellesleg, ha a diák tényleg szereti és tiszteli a tanárt, akkor elfogadja a tényt, és örül annak, ha boldog azzal, akit ő szeret.

2021. aug. 29. 12:31
 15/15 anonim ***** válasza:
59%
Olvasd el jane eyretől a különös tanítvány című könyvet. Kár hogy az csak egy mese. Esti suliba járok 33 múltam a tanárom 40. Megbolondultam, pedig férjnél vagyok. Olyan szerelmes vagyok mint tizenévesen. Soha nem fogja megtudni mert nem tudnám elviselni a pofára esést. Nem tudom miért alakult ez ki bennem,nem vagyok ilyen típusú nő. Idén annyival könnyebb hogy már nem tanít, mert mindig féltem hogy észreveszi rajtam. A legnehezebb az egészben hogy nem tudom elmondani senkinek, senki nem tudja hogy mi van és nagyon magam alatt vagyok. Se anyámnak se tesómnak nem mondtam el. Egyedül vagyok ezzel . Megnehezíti az életemet.
2021. szept. 30. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!