Amikor iskolába jártatok ti nálatok is volt, hogy kb az egész osztály náthás volt?
sőt, olyan is volt, hogy az évfolyamunk b 75%-a beteg lett egy osztálykiránduláson. Hánytak. Azt hitték, valami vírus. Több napos, ott alvós volt, a betegek a szobájukban maradtak.
Kiderült hogy volt régen egy jégkrém, ami kék színű volt és azok lettek betegek akik abból ettek. :D
Szerencsére engem nem csábított annyira szóval megúsztam.
Egyszer olyan volt nekem, hogy lázas beteg voltam. Volt egy fellépése az iskolának. Épp, hogy meggyógyultam, apám kijelentette, hogy megyek mindenképpen, míg anyám próbalta lebeszélni róla, de a vége az lett, hogy apám elvitt.
Emlékszem, hogy hallottam, ahogy a szülők arról beszélnek, hogy anyamtól milyen rossz volt, hogy így elküldött engem. A mai napig bánom, hogy nem szóltam, hogy ez nem az ő ötlete volt.
Semmi bajom sem lett, sőt örülök, hpgy apám makacskodott, mert egy élmény volt.
Apukám amúgy nem hitt abban, hogy a nátha fekvést igényel. Ő akkor is dolgozott és dolgozik, ha a halálán volt/van, engem is volt, hogy full náthásan beküldött a suliba.
Ezt azért mesélem el, mert sok gyerek nem tehet arról, hogy betegen megy be, tehát felesleges őket utálni.
Gimiben más a helyzet persze, ott már nem kell a gyerekkel otthon maradni, ott a diák dönti el, hogy mi az, amit kibír, bár előfordul 1-2 szülő, aki így is kijelenti, hogy ezzel meg azzal nem fog a gyereke lógni. Általaban ritka volt, hogy valaki full taknyosan ült az órán, de előfordult. Én is mentem be náthásan és mondta a mellettem ülő nevetve, hogy kinyír, ha elkapja. Nem kapta el szerencsére.
Ja és persze ott az egyetem.
Volt egy lány, aki pont előadást kellett volna, hogy tartson.
Úgy volt, hogy a sillabusz pontjai voltak az előadás témái és minden hallgatónak kellett egy előadást tartani.
Ilyenkor általában azt csináljak, hogy a gyereknek már egy héttel korábban el kellett készülnie az előadásával, hogy, ha valaki beteg lett, ő volt a beugrója, ergo felcserélték a témakat, de ennél a tantárgynál ez nem működött, mert volt, hogy a pontok egymásra épültek és mindenkinek akkor kellett előadnia, amikor ki volt írva.
Történt egyszer, hogy a szóban forgó hallgató pont akkorra lázasodott be, amikor az előadást kellett volna tartania.
Fogta magát és elküldte a tanárnak emailben az előadást (amit előadtunk utána be is kellett adnunk, mint beadandót) és leírta egy rövid emailben, hogy lázas beteg.
A tanár erre azt reagálta, hogy erre van gyógyszer, vegye be és jöjjön be, mert nem fogja tudni leosztályozni, igazságtalan másokkal szemben, ha csak a beadandóra kap jegyet, ha meg azt mondja, hogy következő héten adjon elő, akkor csúszunk.
Sosem felejtem el a hallgató arcát, amikor bejött megtartani az előadást.
Más tanároknálsincs másképp. Vannak engedékenyek, de sokaknál komoly indokod kell, hogy lefyen ahhoz, hogy ne tarts megegy előadást vagy túllépd a hiányzási keretet és a komoly indok kb az hogy egy kórhazban fekszel.
Szóval az egyetemen hiába vagy már önálló felnőtt, ez még nem a munkahely, ahol feljelentheted a főnököd, ha kirúgna azért, mert táppénre mész és hiddel, sok hallgató az ilyen szituációk miatt jár be betegen és nem azért, mert meg akar mindenkit fertőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!