Elsős tanító néni mit kapjon ajándékba?
Nálunk elsőben iszonyú gagyi fotómontázst kapott, szmk-s szülő azt gondolta, majd az szép lesz, amit ő csinál (a gyerekével). Hát nem. Másodikban kezembe vettem a dolgot és kézműves ajándékot rendeltem neki az ízlésének és érdeklődésének megfelelőt (könyvkabátot).
Harmadikban az szmk-ssal újra elszaladt a ló, most negyedikben pedig inkább ráhagytam és adok egyéni ajándékot, bár most búcsúzunk is.
Amúgy kérdés, hogy osztályszinten, vagy egyedül adnád? Egyedül a virág/csoki tökéletesen elég, esetleg valami (tényleg!) apróság... de itt el kell találni, hogy ne porfogó legyen (mi erre rátaláltunk, hogy mi az, aminek mindig örül, szóval azt kap).
Osztálytól közösen könyv vagy könyvutalvány, környvtok/kabát, kézműves táska, neszesszer, ilyesmi.
Lehet lepontozni, de szerintem meg egy őszinte köszönöm a legértékesebb. Vagy tényleg osztályszinten megegyezni és adni EGY DB nagyobb értékű utalványt olyan boltba, ahol vannak olyan dolgok, amiket szeret. Mellé tényleg lehet adni EGY csokor virágot, de azt is osztályszinten.
Nem bántani akarlak, de ezeknek az egyszemélyes ajándékozásoknak semmi értelme.
Sógornőm tanítónő, MINDEN évben kap legalább 20 óriási virágcsokrot, egy-két (néha ismeretlen) cserepest is, csokihegyeket (tényleg, volt, hogy kb 50 félét kapott), ezen kívül gyakran vázákat, illatgyertyákat, fényképek és azok kollázsának garmadáját, amiket rég nem tud már hova tenni. A különböző, de többnyire vagy már (többször) meglévő vagy teljesen érdektelen könyveket, bögréket, tollakat, kulcstartókat már meg sem említem. Az utalványokkal sem tud mit kezdeni sokszor, ha kap belőlük 10 db-ot 10 különböző üzletbe (könyvesbolt, drogéria, hobbibolt a legnagyobb slágerek). Közel 20 év alatt már lassan úgy néz ki a háza, mint egy múzeum. Többször kérte már, hogy ne ajándékozzanak neki semmit, de mintha a falnak beszélne.
Van, amikor a köszönömöt megkapja a tanítónéni évzáró előtt. Többször is. Rendszeresen. Van, hogy úgy érezzük, hogy ez nem elég. És van, hogy csak néhányan érezzük így, az egész osztály, többi szülő nem. Ilyenkor jön az egyéni ajándék.
Én szerencsés vagyok, mert elsőben beletrafáltam egy nagy kedvencbe. Azóta mindig tudom, mit adjak. Ráadásul kézműves ajándékról van szó, ami alapjábavéve meglehetősen drága holmi, de nekem csak anyagárban van, a "beleölt" óráim pedig a köszönet része.
SEMMIT !!
AZ A BAJ hogy MEGSZOKTATTÁTOK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!