Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A 90-es években miért szerette...

A 90-es években miért szerettek a tanárok kollektív büntetést alkalmazni?

Figyelt kérdés

"Pl, Ha "Ferike felhorkan" mert köpőcsövezik, gumival papírgalacsinnal lövöldözik óra alatt akkor a tanár azt mondja, aki "Ferikét" bántotta és "Ferike" miatt dolgozatírás vagy az egész osztály áll az óra alatt, "Ferike" maradjon ülve.

Mit akartak a kollektív büntetéssel a tanárok.

Hasonlóan mint az Osztály című filmben.

2021. jún. 2. 18:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
90%
20-as: Tegyük hozzá, hogy még fegyelmezett katonáktól is nehéz lenne elvárni, hogy 6-8 órán át pisszenés nélkül, csendben üljenek. Na jó, tőlük talán. De kisgyerekektől, pláne súlyos büntetés terhe mellett ezt követelni nemcsak értelmetlen, de embertelen is.
2021. jún. 4. 02:27
 22/25 anonim ***** válasza:
71%
21: azt azért hozzátenném, hogy amilyen esetekről én beszéltem, ott azért tényleg durvább hangoskodás volt általában. Szerencsére azért a sima alapzaj miatt max. szóltak, de nem volt bünti. Bünti tényleg súlyosabb dolgoknál volt (olyan hangos röhögcsélés, ami miatt a tanárt nem lehetett hallani; nagyon trágár beszéd; vandálkodás a teremben / eszközök tönkretétele).
2021. jún. 4. 02:33
 23/25 anonim ***** válasza:
91%
22: Nem kell bemutatnod, én is szenvedtem eleget a magyar közoktatásban. :) Most Amerikában élek, és itt rémtörténetszámba megy, hogy mit műveltek a magyar "pedagógusok". Errefelé még a legalja gettóképzőkben sem lehet ilyeneket bejátszni, mint kollektív büntetés, testi fenyítés, pláne "gaslighting", azaz hogy kiáll a kedves "pedagógus", és elkezdi osztani a gyerekeket, hogy "ez pályafutásom legrosszabb osztálya, soha nem fogjátok vinni semmire, bűnözők lesztek egytől egyig", stb. Az egyéni megszégyenítésről, ami szintén bevett "nevelési eszköz" nem is beszélve. Ha ilyet megpróbálna egy tanár, minimum azonnal kirúgnák, de az iskolai rendőr is hamar intézkedne egy-kettő ellen.
2021. jún. 4. 02:37
 24/25 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy ezt is bírom, hogy Ferike miatt bevag mindenkinek egy egyest és élvezjedve nézi, hogy Julika sír, mert otthon agyonverik az egyesért, mert akkor most Ferike biztos szégyelli magát, hogy miatta sír az osztalytársa, közben Ferike leszarja, Julikának megúgysincs akkora hatalma, hogy mi denkit Ferike ellen fordítson...
2021. jún. 4. 16:14
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Általános iskolában egyik osztálytársam szerinte csak poénból fejbe vert szöges fával, mivel ez verekedésnek minősül mindketten beírást kaptunk.

Én voltam olyan felelőtlen és összevéreztem a a ruházatomon, padlón és ajtókon kívül még a falat is ezért külön intőt kaptam és kiszámlázták édesanyámnak a festési költségeket is.

A táskámat és teljes tartalmát kidobták az ablakon keresztül 1/3-át fizetni kellett az ablaknak és beírást kaptam rongálásért + szemetelésért is.

Mikor megelégeltem és picit elszalad velem a ló beírást kaptam 2 éveken keresztüli bántalmazom elkalapálásáért. Édesanyámnak pedig fizetnie kellett az egyik srác első 4 fogának pótlását.

Szerintem pedig jobban nézett ki fogak nélkül :)

2021. jún. 11. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!