Csak engem idegesít, hogyha valaki tudálékos, meg akarja mondani, hogy mit kell csinálnom, dirigál?
Én remegek, visszaszólok olyat, hogy még nekem is fáj. A legkevesebb, ha csak undok, lenéző stílusban alázom, ha merészkedik beszólni az illető. Ha ebből nem ért és tovább hergel, na akkor bedurvulok és olyankor azt sem tudom, mit mondok, de szokta zsebretenni az illető.
De általában a "mit pofázol köcsög" jellegű mosolyomból érezni szokták a határt.
Nem muszáj így visszaszólni, de volt hogy el kapott az indulat és megmondtam neki hogy "Ne pofázz!" amit nem szép mondani de nem bírtam már elviselni.
Munkahelyen vagy iskolában nem volt ilyen. Tanárnál zavar, hogy ha mindig prédikál, mondja a közhelyekez meg a tanmeséket. Ilyen főleg általános iskolában volt, de nem idegesít csak nagyon fárasztó hallgatni, óra közben is csinálja😀
Nem, engem is, de az átlag magyar ilyen, ezzel nem tudsz mit csinálni: tudálékos, tájékozatlan, nagyszájú emberek, akik bár semmiben nem tudnak kiemelkedni a gyakorlatban, mégis mindennek az elméleti szakértői.
Nagyon örülük, hogy 30 évesen még él a nagyapám, de 5-10 percnél többet már régóta nem tudok vele egy légtérben lenni. Egykori köművesként mindennek a szakértője a nyelvektől kezdve a biciklizésig, jó ha 20-30%ban van igaza, de nem zavarja.
Vagy van egy viszonylag értelmes idősebb ismerősöm, akiből nemrég lett elegem mert macskatartóstól kezdve a nyelvtanulásig mindenben osztja a kéretlen tanácsokat.
Természetesen nem beszél nyelvet, macskája sosem volt, a való életben semmiben nem emelkedik, de valamiért ő is mindennek az elméleti szakértője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!