Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Orvostanhallgatók/ végzett...

Orvostanhallgatók/ végzett orvosok, mesélnétek milyen volt az egyetem?

Figyelt kérdés

A képzés és a légkör is érdekel, mindent amit csak tudni lehet, tudni szeretném, mert újragondoltam a pályaválasztásomat (már meglévő eü. végzettséggel), és az első számú esélyes az orvosi pálya.

Hogy birjátok a rengeteg tanulást? Van valami stratégiátok hogy a hivatásotok mellett legyen életetek is? Kinek ajánlanátok ezt a gyönyörű munkát és kinek nem? Kell hozzá valami "tehetség/adottság", vagy elég a puszta szorgalom?

Hova jársz/jártál?

Anyagi dolgok is érdekelnek, meddig fizeti az állam a képzésed és milyen feltételekkel, hányasnak kell lenni hogy ne te fizesd azt az 1.300.000-t? Mikor vége a 6 évnek, mennyibe kerül a képzés? Rezidensként mennyit kapsz? Tudsz(/kell) esetleg suli mellett dolgozni, ha igen hogy tudod megoldani hogy,a suli, otthoni tanulás, munka mellett még tudj edzeni, barátokkal vagy a pároddal lenni, vagy csak pihenni, eleget aludni?

Mindent tudni szeretnék, ezeken kívűl is, esetleg olyan nagy büdös igazságokat, amit semelyik nyíltnapon nem mondanak el, de fel kéne rá készülni lélekben:)

20N

2021. ápr. 27. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem bírod az éjszakázást, akkor felejtős.

Orvostanhallgatókkal laktam együtt. Éjjel 2-ig tanultak mindennap, és általában reggel 6-kor még felkeltek tanulni.

Ja, mindezt szorgalmi időszakban. A vizsgaidőszak kicsit keményebb...

2021. ápr. 27. 18:22
 2/7 anonim ***** válasza:
12%
Es nem gyakoriznak, elhiheted.
2021. ápr. 27. 19:42
 3/7 A kérdező kommentje:
#2 Miért, kik gyakoriznak? És ők miért nem? Ez egy anonim oldal, mi alapján készítettél statisztikát hogy kik használják?
2021. ápr. 27. 20:53
 4/7 anonim ***** válasza:
94%
Én Semmelweis Egyetemre jártam, hát, vegyes volt. Tényleg rengeteget kellett tanulni, én azt szoktam mondani, hogy ezt így szóban el se lehet mondani, mert nem elég erősek a szavak, ezt megtapasztalni lehet. Ott amúgy alapvetően jó volt a légkör, nyilván azért ez függ attól is, melyik csoportba kerülsz, kik lesznek a csoporttársaid, és a tanárok, oktatók között is van mindenféle karakterű. Nyilván kell hozzá némi adottság, tehetség, de azért elsősorban igen, a szorgalmon, és az elszántságon múlik, inkább a személyiségi kérdés ez. Szóval azért az túl nagy szó, hogy mondjuk születni kell rá, vagy valami, ezek hülyeségek. Nem. El kell tudni hozzá végezni. És nekem is vannak olyan ismerőseim, akikről tudom, hogy nem tudnák elvégezni, de van olyan ismerősöm, akit viszonylag jól ismerek, aki ha akarná, rászánná az időt, stb, és szeretne orvos lenni, tudna az lenni, el bírná végezni, de mégse az.
2021. ápr. 28. 19:11
 5/7 anonim ***** válasza:
92%
4-ik voltam, még hozzá teszem, hogy ha van további, konkrét kérdésed, írd be ide nyugodtan, vagy írhatsz privátot, és akkor szívesen válaszolok rá. Egy tág, általános kérdésre azért nehezebb :)
2021. ápr. 28. 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Ja, a fizetősre átsorolás az a jegyektől és a kreditektől függ, viszonylag bonyolultak a szabályai, de azért ha valaki nem tanul tényleg rettenetesen rosszul, akkor azért annyira nem egyszerű átkerülni. Az egy tény azért, hogy akit viszont átsorolnak, visszakerülni államira újra, az nagyon nehéz. Írtad, hogy van már végzettséged, arra valószínűleg használtál el állami féléveket, úgyhogy annyival kevesebb támogatott féléved lesz, valamennyit feltételezem, hogy fog kelleni fizetned az utolsó évekből.
2021. ápr. 28. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
24%

Egyetem végére saját magától totálisan elszállt, elitista, sznob liba leszel... Hatodév végére már hánytam az évfolyamtársnőim többségétől.

Ez pl. egy nagy igazság amit nem szoktak elmondani, pedig a medikák bő 90 százalékára igaz.

2021. ápr. 29. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.