Normàlis az, hogy cikinek érzem az egyetemet és a szakot ahova járok?
Megbántam már, hogy ezt választottam.
Egy piacképtelen diplomát fogok kapni. Nem fogok jól fizető munkát kapni és nem is fogok érteni semmihez sem... Ha az emberek megkérdezik hogy mit tanulok, mindig keserű szájízzel válaszolok és csak hebegek amikor megkérdezik mi leszek ezzel. Mert tudom is, hogy nem fogok és nem is akarok elhelyezkedni vele
Szerintem a tanulás sosem ciki, de vannak valóban olyan diplomák, amik nem piacképesek.
Nincs hozzá valami jó mesterképzés?
Átjelentkezni nem lehet?
Mi ez a szak? Nekem elmondhatod, én 18 évesen úgy éreztem, az lesz a legjobb, ha szabadbölcsész leszek :)
1) Sajátítsd el előbb az akadémikus gondolkodást, és látni fogod, hogy nincs rossz szak, mindent lehet tudományos igényességgel, magas szinten űzni.
2) Bármilyen diplomával jobban jársz, mint diploma nélkül.
3) Ha más szak jobban érdekel, válts mielőbb.
Közigazgatás-szervező
Lehet, hogy jobb diplomával, mint diploma nélkül, csakhogy a gyárban 8 általánossal magasabb lenne a fizetésem, mint amit ezzel a diplomával keresnék a közigazgatásban
Elmehetnék mesterképzésre, de a mesterképzések is csak közszférás szakok... szóval sok értelme annak sem lenne.
Ez nem változtat a tényen, hogy 140 nettó lesz a fizetésem.
Màs meg keres 800 ezreket a versenyszférában..
Nem kötelező közigazgatásban maradni. A diploma maga már egyfajta léc, amit megugrottál és ezt figyelembe veszik a munkáltatók is és egy érettségizett és egy diplomás közül - ha igényesek - előbb választják a diplomást.
Rengeteg irodai munka van, amihez kell némi Office és nyelvismeret, és nem 140-et fogsz kapni, hanem a dupláját legalább.
Nagyon sok a pályaelhagyó, főleg manapság, amikor az emberek 10-20 év tapasztalat után belevágnak egy tök más szakmába.
Nekem két diplomám van, mindkettőből kell valamennyi a mostani munkámhoz, de egyik sem konkrétan az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!