Vajon mennyire fog április 19. után megszaporodni az iskolai bunyók száma, illetve milyen szintű bullying jöhet még?
Önvédelmi technikák elsajátítása nem egyszerű történet. De ha valaki november óta képezi magát, akkor mostanra lehet egy olyan szinten, ha belép a suliba, legyőzhesse ellenségeit egy 1 v 1 vagy 1 v 2 felállásban. Csak az a baj, hogy a bántalmazott gyerekek fizikailag is gyengébbek, épp azért mernek vele kekeckedni. Én is így voltam kilencedikben meg tizedikben. Sokat szekáltak bántottak, majd tizenegyedik előtti nyáron edzettem, és szeptemberben letudtam a hangadókat győzni, onnantól kezdve nem mertek beszólni, és nyugodtan ki tudtam bírni az érettségiig a helyzetet. De ha olyan felfogású emberekkel álltam volna szemben, lehet évekbe telt volna kiharcolni a tiszteletet.
6
Nem kell önvédelmi technika, maga az önvédelem már elegendő. Börtönben sem számít, hogy tudsz-e verekedni. A szándék a lényeg. Ha látják rajtad, hogy nem félsz, akkor nem fognak kötekedni.
#7 gondolom te vagy a #8 is
Szerintem nem feltétlen elég. Jó pár bántalmazó fajtával találkoztam már. Van, aki az első visszaszólásra abba hagyja, de olyan is van, aki ennek hatására még agresszívabb lesz, és gyarlósága miatt belemegy a konfliktusban. Börtönben az első napokban az újoncnak verekedni kell, akkor derül ki, hogy mi lesz bent: köcsög, csicska vagy menő. Az iskolában is első napokban, hetekben derül ki, hogy mi lesz a történet folytatása. Egyébként egy-egy vidéki szakiskola simán egy ugródeszka Tökölre, de már a szakgimnáziumok, sőt néhány gimi is amolyan "börtönnevelde" lesz/lehet a jövőben.
A magyar mentalitásra ez jellemző sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!