Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van valami lehetőség 5-6 év...

Van valami lehetőség 5-6 év után otthagyni egy szakot, úgy, hogy ne kelljen visszafizetnem a pénzt ?

Figyelt kérdés
Belefáradtam az egészbe, lehet nem is fog sikerülni, de ha csúszok, tuti, hogy otthagyom. Már az egyetem is a szüleim ötlete volt, gyakorlatilag ők kényszerítették rám. Már most el van rontva az egész életem, még ezzel is nehezítsem a sorsomat ?

2021. ápr. 1. 17:11
1 2
 11/13 Miss Endzsi ***** válasza:
Én is sokat csúszok, most van a 3. évem, a fele kész, de a főtárgy megint nem sikerült, nem is az a része érdekel már, más csoporttársaim elvégezték a szakot idén, de nekik csak ebből áll az életük, nem kell idegeskedniük a számlák miatt. Munka után fáradt vagyok, a hétvége elröppen. Megnyugtat, hogy nem olyan gáz 6 év alatt befejezni, de nem tudom, hogy fogom teljesíteni a főtárgyat.
2021. ápr. 1. 22:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én idén végeztem volna, de már az előző félévet sem fejeztem be, a mostanit pedig passziváltam. Ez az egész vírus-távoktatás-korlátozás dolog nagyon megviselt, az egyetem alapból stresszes, illetve mindenkinek vannak kisebb-nagyobb magánéleti problémái is. Szóval elég sok minden összejött és úgy éreztem, hogy én nem tudok így normálisan tanulni, szakdolgozni, koncentrálni stb. Kapásból jobban érzem már magam attól is, hogy nem kell mindig idegeskedni valamin, jobban ki tudom magam pihenni, többet foglalkozhatok magammal. Én szeptemberben szeretném majd folytatni, addigra remélhetőleg már minden téren jobb lesz a helyzet. Úgyhogy a passziválást tudom ajánlani neked is, ha szeretnél hagyni egy “kiskaput”. Viszont már visszafizetési kötelezettség, tehát ha otthagyod a szakod, akkor csak le kell dolgoznod itthon (ha nem mész máshova tanulni rögtön).
2021. ápr. 2. 08:30
 13/13 anonim válasza:
Szerintem ha tudsz passziválj egy félévet inkább, most mindenkit jobban megvisel ez is, nálunk csak jobban bestresszelik a hallgatókat a lehetetlen követelményekkel, de a helyedben ha már ilyen sokat beletettél, akkor nem adnám fel.
2021. ápr. 20. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!