Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek ezért mit kaphatok...

Szerintetek ezért mit kaphatok, ha eljut a tanárokhoz?

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg, hogy pár hete online órán felvettem az egyik általunk nem kedvelt tanár hangját, majd a zenei tudásomat bevetve (mert pár éve a zenélés a hobbim) csináltam egy alapot, összevágtam a tanár hangját, és csináltam belőle egy zenét.

És ennek ekkora sikere lett, hogy már szétterjedt az egész iskolában, pedig direkt csak pár barátomnak küldtem el. Szerintetek ha ez eljut a tanárokhoz, akkor mit kaphatok érte?

2021. márc. 11. 13:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
#10 Jogi szempontból valóban nem, viszont mint iskolai fegyelmi kihágás, valószínűleg nem mindegy.
2021. márc. 11. 17:11
 12/16 anonim ***** válasza:
60%

8-ra:

Miféle erkölcsi hátrányt okoz a tanárnak, ha a tanórán elhangzott szavai nyilvánosságra kerülnek?

Semmilyet.

Legalábbis, ha normális módon tartotta az órát.

Ha olyat mondott, ami számára erkölcsileg hátrányos (pl. trágár beszéd, rasszista kijelentések, szakmai blődségek), akkor saját magát járatta le, és annál fontosabb, hogy eljusson az igazgatóhoz, sőt a tankerülethez is, hogy miket beszél tanórán.

2021. márc. 11. 21:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Jogi szempontból ez nem így van. Ha a felvételen felismerhető, és számára hátrányos valamilyen módon az, amit hallani lehet, az nem az ő felelőssége, hanem azé, aki felvette, illetve nagy nyilvánosság előtt terjesztette róla ezt.

Ha szakmai blődséget mondott, az szaktanári/pedagógiai kérdés, ez egyáltalán nem tartozik ehhez a kérdéshez.

Egy tanórán elhangzottakról egyébként semmilyen felvétel nem készülhet, a tanár sem készíthet felvételt a gyerekekről. Sok tanárnak eszébe jut, hogy titkos felvételt készítsen a gyerekek viselkedéséről, és így szembesítse pl. a szülőket. De ezt nem teheti meg, éppen a személyiségi jogok miatt. Érdekes módon, ha ilyen történik, rögtön az összes gyerek visítozni kezd, hogy meg vannak sértve a személyiségi jogaik...

De ha ez így van, akkor a gyerekek sem készíthetnek semmilyen felvételt a tanárról, pont ugyanezek miatt...

2021. márc. 12. 10:14
 14/16 anonim ***** válasza:
34%

Olyan pert akasztanek rad hogy eleted végéig törleszthetnel ha trágár....

Ha vicces és nem bántó meg nevetnek is veled.

:)

2021. márc. 12. 11:04
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát pedig nálunk egy csomó tanár rögzíti az órákat, még be is szokták jelenteni előre, pont azért hogy ne lépkedjünk ki meg ilyenek.
2021. márc. 12. 11:46
 16/16 anonim ***** válasza:

14/es vagyok

Pontozzatok le kretenek 😀 akkor is ezt csinálnám🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻

2021. márc. 12. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!