Szerintetek ezért mit kaphatok, ha eljut a tanárokhoz?
Szóval a lényeg, hogy pár hete online órán felvettem az egyik általunk nem kedvelt tanár hangját, majd a zenei tudásomat bevetve (mert pár éve a zenélés a hobbim) csináltam egy alapot, összevágtam a tanár hangját, és csináltam belőle egy zenét.
És ennek ekkora sikere lett, hogy már szétterjedt az egész iskolában, pedig direkt csak pár barátomnak küldtem el. Szerintetek ha ez eljut a tanárokhoz, akkor mit kaphatok érte?
3-asnak van igaza, 1-es nagy ostobaságot írt.
A szöveg nem lehet trágár, becsmérlő, hisz azt maga a tanár mondta. Te meg, ha jól értem, nem énekeltél hozzá semmilyen szöveget, csak zenét tettél alája.
"Semmit."
Ez konkrétan nem így van. Már a felvétel magában is Ptk-ba ütközik, a nyilvánosságra hozatal csak hozzátesz. Ha a "feldolgozás" nevetségessé tesz (ami a kérdésből gondolható), akkor továbbiak is hozzáadódnak pl becsületsértés.
"A szöveg nem lehet trágár, becsmérlő, hisz azt maga a tanár mondta."
Semmi jelentősége nincs, hogy milyen a szöveg, más hozzájárulása nélkül nem lehet róla hangfelvételt készíteni.
Akkor polgári pert indíthat a tanár, eltart 2-3 évig, és ennek során bizonyítania kell, hogy neki hátrányt okozott a kérdező azzal, hogy felvette és közzétette a hangját. Nehezen fogja tudni bizonyítani. Miféle hátrányt okozott volna ezzel?
A legrosszabb, ami történhet vele, hogy a tanár jól megszívatja feleltetéskor.
Abból a szempontból nem számít, hogy tartalomtól függetlenül is jogszabályt sért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!