Végzős érettségiző osztály hogy meri megtenni, hogy online órán 4-5-6 ember van jelen a 30ból?
Csak pislogok, meg a tanárok is, hogy novemberben beindult a digitális oktatás, és eleve olyan max 10+ pár fő volt jelen már a kezdetben. Osztálylétszám 30 felett.
Aztán ez a 10 + pár fő is hamar leesett és beállt a „kemény magra“ erre az 5-6 főre.
Néha bejön néhány plusz ember 1-1 órára és ennyi.
Tehát a 30+ főből olyan 5 jár órára. És ez egy végzős érettségiző osztály.
Vajon ezt milyen alapon engedik meg maguknak? Jó lesz mindenkinek a kettes érettségi? Mert ne legyünk naivak, a kettes meglesz még annak is , aki a nevét se tudja leírni és 1 órán se volt.
Ismerem az iskolát.
Nem tudom, hogy most hogy van, nálunk a házirendben anno az volt, hogy 35 igazolatlan óra után kirúgtak, ha meg valami miatt igazolt hiányzás volt 250 óra, akkor vagy osztályozó vizsgát kellett tenni vagy évet ismételt.
Most már nem emlékszem, de ha hiányzás miatt visszarántják akkor nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán érettségizni matekból, magyarból és töriből.
Az, hogy valaki hogy muzsikál a vizsgán, már egyéni szoc.problem, ha sz iskola megadta a feltételeket a felkészüléshez, akkor csak magát hibáztathatja a diák, ha nem sikerül.
Amúgy nem értem hogy várható el, hogy bármit is komolyan vegyenek, ha nincs szankció.
Pont akoknak a legjobb éretsségijük, akik tanultak ahelyett, hogy a monitoron nézték a tanárt egész nap.
Tavaly érettségiztem.
Tavaly érettségiztem, és nálunk is ugyanez volt. Két tanár tartott órát online, közülük egy volt, aki szó szerint az első pillanattól.
Aki később kezdte, de a végére többet besűrített, nem tette kötelezővé és nem volt szomorú/mérges/csalódott, amikor vagy 5-en ültünk bent. Többször megköszönte és hálás volt, hogy legalább mi ott voltunk.
A másikuk pedig kicsit szomorú volt, de ő sem tette kötelezővé, itt 3 volt a negatív rekord. A max pedig vagy 17, és majdnem 40-en voltunk az osztályban... A végén szegény nagyon csalódott és elkeseredett volt és írt nekünk egy hosszú üzenetet, hogy szerinte ez nem állapot, meg nem látja így értelmét.. Órára sem jártak, feladatokat és házikat sem küldtek nagyon sokan.. Hát nem volt a legkellemesebb érzés olvasni, pedig egy órát sem hagytam ki és még a pluszokat is megírtam..
De végül nálunk nem volt összefüggés az érettségi jegyek és a megjelent órák közt.
Vótmá.
Az érettségi amúgy nem nagy cucc, én az osztály legrosszabb tanulói között voltam, órákon azon a kettőn kívül amiből emelteztem soha nem figyeltem, folyton buktatni akartak minden szarból. De érettségin hármasnál rosszabb jegyem nem lett. A két emelttel meg simán bejutottam az egyetemre. Egy jó képességű gyereknek elég ha elolvassa párszor az anyagot, pont ugyanaz lesz leírva amit órákon elmondanak.
Az már más kérdés, hogy elvileg a gimi nem egyetem, tehát kötelező bejárni. Ha a tanárok hagyják az ilyen szintű lógást, akkor őket annyira azért nem érdkeli ez az egész, téged se érdekeljen.
Amúgy az egyetem nagy sokk lesz neked, ott 100 fős előadóban szoktak ülni 10-20-an, annyira nem jár be senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!