Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nagyon lámpalázas vagyok...

Nagyon lámpalázas vagyok prezentáláskor. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Világéletemben ilyen voltam, már akkor is ha pl osztály előtt, idegen csoportban kellett megszólalnom. És most itt vagyok az egyetemen, 2. félevemet kezdtem, és a választott tantárgyamból prezentálással lehet csak jegyet szerezni. Én már előre félek tőle, főleg hogy a tanár is elég szigorúnak tűnik (meg sokat vár el), a csoporttársaimat sem ismerem és ők fixen magabiztosabbak ilyen szituációkban mint én. Én ilyenkor csak remegek, vagy dadogok, elhadarom a dolgokat, halkan is beszélek, elvörösödöm, és még a fél életemet leizzadom.. Kész katasztrófa. Nem tudom, hogy javíthatnék ezen? Min kéne változtatnom? Mit gyakoroljak? Vagy mit tegyek hogy jobb legyek ilyen szituációkban?

Kérlek segítsetek

2021. febr. 1. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:
9%
Óra elõtt egy csík spuri az orrba a problémát megoldja.
2021. febr. 1. 16:01
 2/5 anonim ***** válasza:
10%
Benyakalsz egy jókora kannásbort, azt olyan vígan fogsz előadni, hogy ihaj!
2021. febr. 1. 16:16
 3/5 anonim ***** válasza:
96%
Hasonlóan éreztem magam az egyetem elején. Gyakorolni kell, megtanulni fejből a mondandódat, előadni ismerősöknek. Minél többször tartasz prezit, annál könnyebben fog menni. Én kb egyetem 5-6. évére szoktam meg annyira, hogy nem akart a szívem megállni a pánikrohamtól :D
2021. febr. 1. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:
90%

Én középiskolás vagyok még, általánosban nagyon kialakult nálam a lámpaláz, mivel gúnyolódtak rajta anno sokat, így nem mertem beszélni az akkori osztálytársak előtt. Viszont gimi első évében még az önbizalmam mint olyan, a béka kerek és formás popsija alatt volt, de a mi osztályunk kapta a sulis projektnapot, amin mindenkinek szabadon választott témáról kellett beszélnie. Rettegtem tőle. Viszont a próbák előtt, amikor csak 1-1 percet kellett felvillantani mindenkinek, én bebeszéltem magamnak, hogy én vagyok a legjobb, nem fogok hadarni, király lesz, amúgy is tök király vagyok. És annyira elhittem, hogy jó lesz, hogy az éles helyzetben, amikor már nem csak osztálytársak voltak, nem csak egy perceket kellett beszélni, tényleg jól sikerült.

Az a lényeg, hogy gyakorolj kis részleteket, olyan emberek előtt, akik előtt nem rettegsz, aztán képzeld el, hogy menni fog, hitesd el magaddal, hogy te vagy a legjobb, hogy sikerülni fog.

Esetleg otthon gyakorlj, és vedd fel, nézd vissza, vagy beszélj tükör előtt. Ezek is segítenek egy kicsit, mert látod, amit mások látnak az előadásmódodból, és akkor ha az be van gyakorlova, látni fogod, hogy tök jó.

2021. febr. 2. 00:00
 5/5 anonim válasza:
78%
4-5 éve Barkó Judit egy kis zsebkönyvet jelentetett meg, amiben az általa kidolgozott, lámpaláz leküzdését segítő technikát mutatja be. Nézz utána!
2021. febr. 2. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!