Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha lenne választásod, hogy...

Ha lenne választásod, hogy online vagy jelenléti oktatásban veszel e részt (covid után), melyiket választanád és miért?

Figyelt kérdés

2021. jan. 25. 15:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

11-es

Jah, az laptopom se mai darab, újra meg nincs pénzem tehát nekem is egy szendvedés.

10-es

Nem pontoztam le idáig senkit, csak téged..de miért vagy frusztrált? Zavar, hogy van aki nem antiszoc mint te és inkább menne jelenlétibe?

2021. jan. 25. 18:03
 12/15 anonim ***** válasza:
69%
Mindenképpen jelenléti oktatást választanék. Nappali tagozatos egyetemista vagyok és ennek értelmében én ténylegesen egyetemre is szeretnék járni. Nekem már nagyon elegem van ebből, hogy online oktatás címén a szobában kell gubbasztani egész álló nap és a monitort kell bámulni, mert most éppen online órám van, most írjak meg egy online zh-t, most töltsek ki egy online kvízt, most írjam meg a húszezredik beadandómat. Én a jelenléti oktatáshoz képest teljesen haszontalannak és színvonaltalannak is érzem az online oktatás, mert az online órákon jóformán nem is csinálunk semmit. Koncentrálni is sokkal nehezebb számomra. Az összes órám meg van tartva élőben és kötelező a részvétel, tehát még azt sem tudom mondani, hogy időt nyernék azzal, hogy nem kell bejárni a felesleges előadásokra... ugyanúgy be kell, csak online. Irreálisan sok plusz feladatot kapunk. Az online számonkérések borzalmasak (pl. túl rövid időt adnak a vizsgákra). Rengeteg a technikai probléma is, a tanárok közül sem mindenki ért hozzá, de nem is bírják a gépek és az internet elérés sem mindenhol annyira pöpec, hogy csak úgy lazán tudj online videócsevegni 20 vagy több emberrel. Kedvencem a kamera: ne kapcsold be, mert meghal az egész program, akadozik, kidob, lefagy stb., de kapcsold be különben teljesen személytelen az egész és egy üres monitornak beszélek. A mikrofon is jó, mert nyilván mindenkinél behallatszik a gyereksírás, anyuka kiabálása, a szomszéd fűnyírása stb., szóval alig értesz valamit. A legtöbb tanárral szinte lehetetlen kommunikálni, nem válaszolnak az emailekre/üzenetekre. A könyvtár zárva, pedig szükség lenne rá. Én személy szerint nem is szeretek itthon tanulni, mert sok a zavaró tényező, hiszen a család szimplán éli az életét és emiatt nincsen meg a számomra fontos nyugalom, csend, hely, rend. Most nem is tudok elmenni sehová, mert minden zárva van. Én kollégista voltam és az is nagyon hiányzik, szerettem. Valamint alapvetően egyetemre járni is szerettem, mert akkor ott már csak ebből adódóan is történt valami, találkoztam a barátaimmal és a szaktársaimmal, elmentünk ide-oda órák után stb., mindig történt valami amiről lehetett sztorizgatni. Szerintem ez is része az egyetemista létnek és nekem ez is fontos. Ha arra vágytam volna, hogy időnként hozzám vágjanak egy pdf-et, a szobában üljek egy gép előtt stb., akkor nem jelentkeztem volna nappali tagozatra.
2021. jan. 25. 18:05
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Az online oktatást választanám, úgy hogy a gyakorlatok mennének élőben, akár tömbösítve. Igen, sok a baki, meg a technikai hiba, és ez elég stresszes tud lenni. Viszont azzal, hogy itthon vagyok nem kell fizetni az ide-oda utazgatást, a külön albérletet/kolit, külön kaját stb, és ezzel pénzt, nameg időt is meg tudok spórolni.

Ha meg el akarok menni itthonról akárhova, azt covid után meg tudnám tenni itthon is, sétálni, barátokkal találkozni, kávézóba, moziba stb. Attól, hogy itthonról tanulok, az nem jelenti azt, hogy oda vagyok szögezve. Sőt, ha akarok, akkor nem kell itthon maradnom, a lényeg az, hogy olyan helyre menjek ahol van net. Viszem a laptopot és meg van oldva.

Viszont hozzá kell tennem, hogy a véleményem alakításához hozzátartozik, hogy nem vagyok egy túlzottan szociális ember. Vannak barátaim, és tartjuk a kapcsolatot, találkozunk is, de én teljesen megvagyok akkor, ha ezen kívül nem sok a szociális érintkezés. (De tudom, és tiszteletben tartom, hogy van, akinek ez nagyon is hiányzik.) Így az, hogy az egész szak összeüljön, és minden nap találkozzak X emberrel nem különösebben hiányzik, AKKOR, ha mellette működik a netes információáramlás, plusz mellette a baráti körömmel tartom a kapcsolatot, és itt-ott tudunk találkozgatni.

Szerintem van ebben lehetőség, csak egy kicsit kidolgozottabb rendszer kéne, meg hatékonyabb szervezés.

2021. jan. 25. 20:17
 14/15 anonim ***** válasza:
70%
Otthoni, kényelmesebb.
2021. jan. 25. 21:41
 15/15 anonim ***** válasza:
91%
Mindkettőnek van előnye és hátránya, pl.: a normál oktatás hatékonyabb, könnyebb számonkérni a tananyagot, találkozhatsz az osztálytársaiddal/barátaiddal, míg az online oktatásnál nincs az, hogy wc-re kell menned és a tanár nem enged ki, akkor ehetsz amikor éhes vagy, és nem szól be érte a tanár, arról nem is beszélve, hogy az olyan tantárgyak, amik az egész osztályból 1-2 embert érdekelnek (rajz, ének, meg ilyenek) nem rabolják az idődet ha online tanulsz. Én személy szerint az online-t választanám, mert nekem könnyebben megy a tanulás, ha magamnak osztom be az időt, amit rászánok a feladatra.
2021. jan. 27. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!