Nem kéne már valamit kommunikálni az iskolák nyitásának / nem nyitásának ügyében?
"Pl. az én egyetemem már kiküldte a diákoknak, "
Az egyetemi autonómiával ez nem egy nagy kaland..... mit kockáztat semmit. Azért ne veregessük rektor bácsi vállát, ő megtehette.
Ha megnézzük a bejelentések tartalmát nagyon sok témában(akár iskola, akár vendéglátás, stb) kb az utolsó pár napban jelentenek be mindent. Nem sietnek el semmit. Meggyorsítani nem tudjuk, de készülni kell minden eshetőségre is.
Nem kell beszélgetned az emberekkel, de el kell fogadni az egész helyzetet. Én se szeretek mindenkit, de ha nem kell nem társalgok ezekkel az emberekkel feleslegesen. Csak is a lényeget kommunikáljuk le. Emellett napi 3 órát utazok még így is, pedig csak külső gyakorlat van. Reggel négykor elmegyek majd, délután négykor hazaérek a munkából és havi 7 ezer forintot fizetek bérletekre is(majdnem a "fizetésem" 1/4). Tudom milyen érzés az egész, de eddig is alkalmazkodni kellett a helyzethez akkor is, ha jelenléti oktatás volt.
Én olyan gimnáziumba járok, ahol van 6 osztályos rész is, így az nyitva van. Heti egyszer bemehetek faktra, mert nem vagyunk 10-en, és kiscsoportos foglalkozásokat lehet tartani.
Én remélném, hogy kinyitják, mert szeretem az osztályomat, hiányoznak a többiek, és jó volt, míg volt egy rendszer az életemben a bejárással, de annyira nem vagyok központi személy, a barátaim meg annyira nem társaságiak, hogy bárkinek igénye lenne rám. Így annyi, hogy bajárok faktra, meg megyek magántanárhoz, ezen kívül még család és közeli ismerősök. Próbálok arra gondolni, hogy valakinek még ennyi sincs, így valahogy sikerül megőrizni az optimizmusom.
Ellenben elég szkeptikus vagyok a februári nyitást illetően, legalább 1-2 hetet, ha nem többet rá fognak húzni, biztos ezért nem mondják fixre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!