Kéttannyelvű iskolákban (vagy 5 éves nyelvi tagozaton egy iskolában) milyen szinten lehet megtanulni egy idegen nyelvet?
5 éves nyelvi tagozaton vagyok, így tapasztalatomat mondom el.
0 angol tudással 1 tanév alatt eljutottam addig, hogy B1es szöveget (kevés-sok) szótárazással tudok értelmezni. Ésss ez 1 tanév eredménye, de hozzáteszem, hogy átlagosan napi 1órát foglalkoztam vele, nem aházival, magával a tanulással, nyelvtan, szavak etc. (2 az ajánlott amúgy).
Az én véleményem szerint egy középfokú szintre eljutni így 2év-3év alatt NEM NEHÉZ. nem pusztulsz bele. Nekem a legjobb évem volt a nyelvi előkészítős év :DD
nyugodtan válaszd azt, megtanulsz angolul (csak tényleg fordíts rá napi 1-2-3órát, ugye elvárástól függően) és mellette még (gondolom) németet is tanultok. Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem az 5. évvégére TALÁN sikerül a német középfok. az nehéz szerintem. Nehezebb mint az angol az biztos.
Egyszóval, túl juttok a középfokon és onnan elkezdtek gyakorolgatni.
Az C1 és a középfok közt annyi a különbség, hogy tempóban gyorsabban kell beszélni-írni-hallani a szöveget és több szót (meg talán 1 2 nyelvtani szerkezetet) kell tudni.
Sok sikert kívánok! Nyelv tanulásra biztosan jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!