Nagykorú tanuló esetén adhat -e az iskola felvilágosítást a szülőnek a diák tanulmányi eredményéről, hiányzásairól? GDPR!
Ugye ha a diák nem járul kifejezetten hozzá, tételesen név szerint, akkor az iskola senkit se tájékoztathat de még a szülőt se. Erről szól, erről is szól a GDPR.
ez így lenne? jogiforum.hu-n írták.
"miért köteles eltartani egy másik nagykorú személyt? E"
Nem KÖTELES, abszolút nem köteles. Ki mondta hogy az? Jogi értelemben, ha a szülő a gyerek 18. szülinapján elveszi a lakáskulcsot és ad egy bőröndöt, senki semmit nem tehet.
Egyes "etnikumoknál" ez így működik a gyakorlatban és senki nem tehet semmit, nem is dolga senkinek semmit tenni.
Kérdező, azon azért elgondolkodtam, hogy neked milyen elképzeléseid vannak egy CSALÁD működéséről...
A te olvasatodban ha már nagykorú lettél, akkor a szüleidnek semmi köze az iskolai előmeneteledhez, mert neked GDPR jogaid vannak...
Csak halkan súgom meg, hogy egy IGAZI CSALÁD-ban ez fel sem merülhetne kérdésként, sem jogi sem egyéb formában!
A kisebbik fiam múlt év szeptemberében lett nagykorú, sem benne sem bennem nem merült fel ez a kérdés...Napi szinten beszámol az iskolai dolgairól kérés nélkül! Ha neked ez problémát jelent a szüleiddel kapcsolatban, akkor ott valaki vagy te vagy ők, valamit nagyon elrontottatok a korábbi időszakban...
"Csak halkan súgom meg, hogy egy IGAZI CSALÁD-ban ez fel sem merülhetne kérdésként, sem jogi sem egyéb formában!"
Már bocs, de ÉN JOGI kérdést tettem fel. Ki mit lát bele az ő dolga, én azt kérdeztem VAN-E JOGA(!!!!) a szülőnek beletekinteni (ha a diák nem járul hozzá).
ez volt a kérdés-jogi oldalról!
És bármilyen furcsa és hihetetlen egyeseknek megjött a válasz is a jogiforum.hu -ról (igen, kedves recskajanik, lehet hüledezni....)
mert még a szülőnek SINCS JOGA beletekinteni sem a hiányzásba sem a jegyekbe , sem semmibe hacsak a diák nem ad erre külön engedélyt.
ezt mondja (gyengébbek kedvéért....) a JOG.
És nem a szokás mondja ezt.
Úgyhogy a nagykorú tanul esetében a szülői értekezlet mint olyan egy jogi adatkezelési és sértési nonszensz. Az of. a szaktanár semmit se mondhatna a szülőnek-hacsak nincs ott az előzetes írásos felhatalmazás a diáktól a megtekintésre.
Ezt mondja a JOG.
Hogy a szokás mi, az egy más kérdés.
"S mit kezdesz ezzel a jogoddal kérdező?"
Feljelentem az iskolát ha mégis kiad rólam bármit is az engedélyem nélkül, ehhez kezdek a jogommal.
Mégpedig a NAIH-nál jelentem fel. Aztán ők majd intézik a többit.
Adatvédelmi bírság tételenként 100.000 is lehet! Vagyis minden egyes tárgy amiről infót ad x 100E
Utánajártam.
Jogilag valóban megteheted a bejelentést. De ez nem jelenti azt, hogy pozitív elbírálásban lesz részed...
De arra készülj fel, hogy utána nem életed abban az iskolában...
"hogy utána nem életed abban az iskolában..."
Úgyis végzős vagyok nem helyben érettségizek-na ugyan it fognka tenni velem? Semmit.
eleve lehet nem is látom őket többet, ha kitolják a távoktatást. lehet mi végzősök már vissza se megyünk többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!