Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nagykorú tanuló esetén adhat...

Nagykorú tanuló esetén adhat -e az iskola felvilágosítást a szülőnek a diák tanulmányi eredményéről, hiányzásairól? GDPR!

Figyelt kérdés

Ugye ha a diák nem járul kifejezetten hozzá, tételesen név szerint, akkor az iskola senkit se tájékoztathat de még a szülőt se. Erről szól, erről is szól a GDPR.

ez így lenne? jogiforum.hu-n írták.

2021. jan. 13. 19:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"miért köteles eltartani egy másik nagykorú személyt? E"

Nem KÖTELES, abszolút nem köteles. Ki mondta hogy az? Jogi értelemben, ha a szülő a gyerek 18. szülinapján elveszi a lakáskulcsot és ad egy bőröndöt, senki semmit nem tehet.

Egyes "etnikumoknál" ez így működik a gyakorlatban és senki nem tehet semmit, nem is dolga senkinek semmit tenni.

2021. jan. 16. 12:45
 12/22 Micimacko67 ***** válasza:

Kérdező, azon azért elgondolkodtam, hogy neked milyen elképzeléseid vannak egy CSALÁD működéséről...

A te olvasatodban ha már nagykorú lettél, akkor a szüleidnek semmi köze az iskolai előmeneteledhez, mert neked GDPR jogaid vannak...

Csak halkan súgom meg, hogy egy IGAZI CSALÁD-ban ez fel sem merülhetne kérdésként, sem jogi sem egyéb formában!

A kisebbik fiam múlt év szeptemberében lett nagykorú, sem benne sem bennem nem merült fel ez a kérdés...Napi szinten beszámol az iskolai dolgairól kérés nélkül! Ha neked ez problémát jelent a szüleiddel kapcsolatban, akkor ott valaki vagy te vagy ők, valamit nagyon elrontottatok a korábbi időszakban...

2021. jan. 16. 14:10
 13/22 A kérdező kommentje:

"Csak halkan súgom meg, hogy egy IGAZI CSALÁD-ban ez fel sem merülhetne kérdésként, sem jogi sem egyéb formában!"

Már bocs, de ÉN JOGI kérdést tettem fel. Ki mit lát bele az ő dolga, én azt kérdeztem VAN-E JOGA(!!!!) a szülőnek beletekinteni (ha a diák nem járul hozzá).

ez volt a kérdés-jogi oldalról!

És bármilyen furcsa és hihetetlen egyeseknek megjött a válasz is a jogiforum.hu -ról (igen, kedves recskajanik, lehet hüledezni....)

mert még a szülőnek SINCS JOGA beletekinteni sem a hiányzásba sem a jegyekbe , sem semmibe hacsak a diák nem ad erre külön engedélyt.

ezt mondja (gyengébbek kedvéért....) a JOG.

És nem a szokás mondja ezt.

2021. jan. 16. 14:21
 14/22 A kérdező kommentje:

Úgyhogy a nagykorú tanul esetében a szülői értekezlet mint olyan egy jogi adatkezelési és sértési nonszensz. Az of. a szaktanár semmit se mondhatna a szülőnek-hacsak nincs ott az előzetes írásos felhatalmazás a diáktól a megtekintésre.

Ezt mondja a JOG.

Hogy a szokás mi, az egy más kérdés.

2021. jan. 16. 14:23
 15/22 Micimacko67 ***** válasza:
S mit kezdesz ezzel a jogoddal kérdező? Ettől több vagy? Ettől jobb neked?
2021. jan. 16. 14:32
 16/22 anonim ***** válasza:
Mondom gyökér a kérdező
2021. jan. 16. 14:47
 17/22 A kérdező kommentje:

"S mit kezdesz ezzel a jogoddal kérdező?"

Feljelentem az iskolát ha mégis kiad rólam bármit is az engedélyem nélkül, ehhez kezdek a jogommal.

Mégpedig a NAIH-nál jelentem fel. Aztán ők majd intézik a többit.

Adatvédelmi bírság tételenként 100.000 is lehet! Vagyis minden egyes tárgy amiről infót ad x 100E

Utánajártam.

2021. jan. 16. 15:25
 18/22 Micimacko67 ***** válasza:

Jogilag valóban megteheted a bejelentést. De ez nem jelenti azt, hogy pozitív elbírálásban lesz részed...

De arra készülj fel, hogy utána nem életed abban az iskolában...

2021. jan. 16. 15:55
 19/22 A kérdező kommentje:

"hogy utána nem életed abban az iskolában..."

Úgyis végzős vagyok nem helyben érettségizek-na ugyan it fognka tenni velem? Semmit.

eleve lehet nem is látom őket többet, ha kitolják a távoktatást. lehet mi végzősök már vissza se megyünk többet

2021. jan. 16. 16:01
 20/22 Micimacko67 ***** válasza:
Kíváncsi lennék, hogy mivel gázoltak a mimóza lelkedbe ennyire?
2021. jan. 16. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!