Miért léteznek ilyen tanárok?
Jó néhány évvel ezelőtt kértem segítséget egy programozási feladattal kapcsolatban itt a Gyakorin. Ekkor voltam 10.-es, és Informatika szakon képzeltem el a jövőmet.
Viszont az akkori tanárom, egyetemi szinten oktatott és olyan bonyolult feladatokat adott, amiket kizárólag az osztály legjobbjai (értsd max 2 ember) tudott megoldani.
Magát a házi feladatot 1 teljes hónapig hoztam és vittem neki ilyen olyan formában. Még ezen az oldalon, is sokan megoldották nekem a feladatot, mivel már a felét sem értettem annak amit csináltam.
Illetve felkerestem egy szintén programozást oktató tanárt, aki úgyszintén megcsinálta velem közösen. Mindezen erőfeszítés ellenére egy nagyon gyenge kettest sikerült kapnom.
A feladatom egyébként, egy játék leprogramozása volt, ahol 2 tank lövi egymást, és különböző karakterekkel voltak megrajzolva stb.
Ez volt az a tanár, akit végül elvett tőlünk az igazgatóság és a tanári tanács, azzal az indokkal, hogy ha ő érettségiztet minket, mind megfogunk bukni.
Ez a tanár mai napig tanít, és keseríti meg sok ember életét.
Illetve így a végére még fontos megemlíteni, hogy 35-en kezdtük a szakot, 19-en végeztük el, és 4-en tanultak tovább ugyanezen a szakon.
4 év leforgása alatt sikerült a diákokból minden életkedvet, motivációt és lelkesedést kiölni. Ha pedig már az iskola vezetősége is látja azt, hogy alkalmatlan a tanagyag átadására, és több kárt okoz mint hasznot, miért alkalmazzák?
Nektek volt hasonló tapasztalatotok?
Rengeteg semmirekellő tanár van.
Ez tipikusan az volt, akinek kisebbségi komolexusa van és direkt rakott be másoknak.
Szerencsétlen.
Sok iskola örül, ha ellátja valaki valamilyen szegről-végről szerzett ismerettel a programozási oktatói feladatokat egy szakközépiskolában (gondolom valamilyen informatikai szakközépbe járhatsz).
Jártam már ilyen iskolában, a diákokat elnézve nem csodálkozom, hogy miért nem tolonganak oda programozást tanítani... Szedje magád rendbe a diákság, tanuljanak meg viselkedni, tegyék el a telefont, adjanak le a hatalmas pofájukból, különben ne csodálkozzon senki, hogy olyanok a tanárok, amilyenek... Azt kapja a mai generáció, amit érdemel. "Miért létezenk ilyen tanárok?" Vajon miért...
Ezzel nem akartalak téged támadni, ne vedd magadra. Úgy általában írtam, a mai trendeket elnézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!