Ezt csak én érzem igazságtalannak? Tényleg a drága tanárok megérdemelnék ezt??? Ti mit gondoltok??
Nem akartam facebookon kommentelni, mert sajnos ismerősöm a gyermekem pár tanára. Egyre több posztot/ tv műsort látok/ olvasok mindehol, ahol a tanárok fizetéséről filozofálnak. Tudni kell, hogy jogászként teszem fel a kérdést, nem pedig egy kevésbé iskolázott, szűklátókörű emberként. Félreértés ne essék, nem felvágni szeretnék, meg senkit sem nezék le, csak szeretném, hogy lássátok, hogy van némi rálátásom a dolgokra. A gyermekem 11-es most. A főbb tantárgyakat tanító tanárok közül legalább 4 olyan van, akinek a magyarázása, tanítása a stílusa a nullával egyenlő, megkeseredettek és életuntak. Már az mellékes, hogy majdnem minden gyerek, minden érettségi tantárgyból magánórára jár, a tanárok ,, tökéletes" tanítása miatt, de a covid óta mintha a gyerekemnek nem lenne iskolája. Tavaly 2 tantágyon kívül semmilyen óra nem volt online megtartva, sok tanár még a házi feladatot se volt hajlandó megnézni, (,, biztos valahol megvan a megoldás"). Most se sok van, de most kötelezővé tettek pár dolgot, de heti 1 matek/magyat/ töri/ nyelvi óra van a tananyag többi részét meg magának megtanulja a gyerek vagy magántanárt fizet. Hagyjuk az én tapasztalataimat. Nézzük meg az átlag tanárokat. Átlagosan heti 20-25 órájuk van, ha mesterpedagógus akkor meg van 1 szabadnapja is a héten. Téli/ nyári/ tavaszi stb szünet ugyanúgy őket is megilleti, ( fizetéssel ) és a gyerekem magántanára is megmondta, nyáron is heti max 1-szer kell bejárni, akkor is kb. 4 órát felügyelni... Ezen kívül nem tudom még hány szabadságuk van, amit bármikor kivehetnek. Egy különóra itt Pesten 4000-5000-nél kezdődik, s tekintve, hogy manapság a nyelvvizsga/ érettségi magántanárnélkül lehetetlen, hát úgy gondolom nem rossz business. A legtöbb tanár, aki veszi a fáradtságot és tanít, a pályája elején elkészített ppt-ből/ vagy jegyzetből kell dolgoznia, ez ugyanúgy igaz a dolgozatokra is, aminek a fiam osztályában átlagos javítása ideje 2 hét, bár van olyan dolgozata is, ami már 1 hónapja bent van és még mindig nincs eredmény, a krétában sem, mert nincs olyan nap, hogy ne nézném meg! Most elképzeltem, hogy mi lenne ha én 2 hétig halogatnék valamit... Szedhetném a sátorfámat az is biztos. És ami a legelkeserítőbb, hogy a diákoknak panaszkodnak, hogy nekik milyen rossz az életük, meg hogy a diplomás átlagbér 60%-át kapják csak meg, pedig ők is egyetemet végzettek. Könyörgöm,a gyereket órán tanítani kell, nem pedig egyéni problémákkal zaklatni, másodszor meg gondolom egy tanárt se kényszerítettek arra, hogy tanár legyen. Szörnyű, borzasztó... magyar oktatás... Én megmondom őszintén kimerült, kialvatlan jogászt, orvost, mérnököt is láttam már, de valahogy tanárt még valahogy sosem.. Mikor hallom, hogy a mai gyerekekkel nehéz... Aláírom.Nehéz. Nekem is van, tudom milyen, de változunk, haladunk,s fel kell venni a ritmust a fiatalsággal, mert különben csak minket fognak utálni és azt érjük el, hogy önbizalomhiányosak lesznek, nem lesznek barátaik, s ellenségként fognak a nevelőikre tekinteni. Meg különben is a tanár erre esküdött fel, neki ez a hivatása.
Megmondom őszintén egy petákkal nem emelném a fizetesüket, mert nem érdemlik meg.
"Van olyan iskola, ahol a diák a szünetekben nem is mer odamenni a tanárhoz"
Melyik az az iskola, ahol az összes tanár ilyen?
Nem olyan iskola van, hanem olyan tanár van.
Néha olvasd át, hogy mit írsz, mielőtt elküldöd.
"embereket, csoportokat nem utálnak ok nélkül. Főleg nem ilyen sokan."
Tényleg nem? Történelmet nem tanultál? Hányadikos anyagnál tartasz?
"Most komolyan ilyeneket kell megvitatni?"
Nem muszáj. De ha van kedved, akár végig is gondolhatod, hogy milyen párhuzamok vannak a zöldségek, meg az emberek között.
Amint írták, azok a vélemény nem érvényesek, amit a saját diákjaiktól és azok szüleitől kérdeztetek. Az okot már le is írták. Akkor minek folytatód ugyanazt az értelmetlenséget?
Tudhatnád (persze mit is várunk tőletek, az eddigiek alapján), hogy nem Face-re gondolt, hanem érvényes felmérésre!
Iskola! Jól mondta, mert ahol ez akár csak egy tanárral is előfordul, akkor ott már baj van. Nem csak a tanárral, de az igazgatóval is.
Az érzelmeknek mindig van oka, főleg az erős érzelmeknek.
Tudod, ok-okozat.
Semmi sincs ok nélkül.
Ezt is el kell magyarázni?
Akkor ki itt a tanár?
A zöldség-ember párhuzam meg szót sem érdemel.
Inkább ti járassátok kicsit azokat a fenti kerekeket és ha az egyik tanár végre valami értelmeset fog válaszolni, akkor tényleg meglepetés lesz az nekünk.
#173, ezen az "Az érzelmeknek mindig van oka, főleg az erős érzelmeknek." monndatodon gondolkodj el egy kicsit..
Emlékszel még a "pirézes közvéleménykutatásra"?
Ez mindennél többet elmond a mai magyar társadalom értelmi/érzelmi szintjéről!
Nem utálunk minden tanárt, nem vagyunk befolyásolhatóak és tudatlanok.
Saját tapasztalatainkról írtunk, megindokoltuk őket és veletek is "vitázunk" a véleményünk miatt.
Azért nem kéne összehasonlítani azokkal az emberekkel! Nem látom értelmét.
Tudod egyáltalán, hogy miért hasonlítottál minket azokhoz az emberekhez?
Abban viszont igazad van, hogy a magyar nép nem kedves, gyűlölködő és agresszív.
Abba viszont a nagy többség beletartozik. Ti tanárok is.
Két középiskolába jártam költözés miatt.
Az elsőben: az irodalomtanárnak 27 éves lehetett, aki a könyvtáros is, az egyik volt diákja a felesége, aki terhes volt tőle. Közben találkozgatott egy másik lánnyal is az iskolából és minden második lánnyal flörtölt a könyvtárban. Milyen csinos vagy ma, szép a körmöd, van barátod? Ilyeneket mondott a lányoknak.
A másik sulimban a 24 éves informatikatanár nagyon jóképű volt. Az iskolában az összes lánynak tetszett és mindegyik bepróbálkozott nála. Nem volt egy nyugodt szünete sem. Nekem is tetszett, ezért felvettem Facebook-ra és ráírtam.
Elmesélte, hogy neki az osztálytársam tetszik, szép szőke lány, kék szem.
De én nem adtam fel és továbbra is beszélgettek vele. Majd valamiért engem választott és még bulizni is elhívott. Hajógyárin az egyik szórakozóhelyre. Kocsival eljött értem és elvitt.
Jó volt, táncoltunk, nevettünk, meg akart csókolni, csak megjelent az exem, aki még szeretett. Majdnem összeverekedtek, ha nem áll közéjük a volt tanárom barátja és én nem húzom el az exemet.
Azután mérges lett rám a tanár és többet nem kellettem neki.
Pár hete láttam Facen, hogy az egyik volt iskolatársam a felesége és van már gyerekük is.
Szóval a fiatal férfi tanárok elég nyitottak szerintem.
"nem Face-re gondolt, hanem érvényes felmérésre!"
Mitől lesz érvényes egy felmérés?
"ha az egyik tanár végre valami értelmeset fog válaszolni, akkor tényleg meglepetés lesz az nekünk
...
a mai magyar társadalom értelmi/érzelmi szintjéről!"
Alig vagy tele előítéletekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!