Milyen az élet egy egyetemi kollégiumban?
Hétvégén kötelező hazamenni?
Hányan vannak egy szobában?
Milyen a kolégiumi élet?
1-4 ember van egy szobában.
Minden héten van legalább egy nagy buli, de egyébként van egy réteg aki minden este iszik.
Nem kötelező haza menni, még nyárra sem.
Mostanában elég kihalt.
Egyébként nem kötelező hazamenni, ahogy bent aludni se. Ez gyakorlatilag egy olcsó szálláslehetőség felnőtt diákoknak. Az ágyak száma pedig kollégiumonként eltérő.
És úgy általában mennyire értelmesek ott az emberek?
(Mármint a lakók.)
Nem kötelező hazamenni hétvégén.
A legtöbb helyen 2-3-4 ágyasak a szobák. Talán a 4 már ritkább.
"Milyenek az emberek?" Van mindeféle. Többnyire értelmesek, rendesek, de kivételek mindig vannak.
Nem kötelező hazamenni hétvégente, amíg kollégista vagy addig tulajdonképpen rajtad áll, hogy mennyi időt töltesz ott. Valaki írta, hogy nyáron is lehet maradni - erre csak annyit írnék, hogy szerintem ez azért változó. Nálunk csak az maradhat nyáron, aki szakmai gyakorlaton van/kutat/határon túli magyar (ezt mondjuk nem igazán értem) és ezt igazolni is kell valamilyen dokumentummal.
Ez is változó. Nálunk is kolitól függően van 2-3 ágyas szoba (blokkokban, tehát két 2-3 fős szoba és egy fürdő és/vagy konyha), van 6 fős szoba (+konyha, fürdő) és van néhány szoba pároknak is (franciaágy, saját fürdő és konyha). Ahol nincs saját konyha/fürdő, ott értelemszerűen a folyosón van közös.
Én szeretek kolis lenni és eddig tök rendes emberekkel is laktam együtt. Alapvetően jó tapasztalatom van. Mondjuk itt szerintem “jobbik fajta” kolik vannak, tehát azért teljesen normálisak a körülmények (az épület, a szobák felszereltsége, tisztaság van) és az emberek is. Nálunk nem szokás a koliban nagyobb bulit rendezni, a kolis bulik is mind szórakozóhelyekre vannak szervezve és max. csak kisebb önszerveződésű bulik vannak, az pedig sok vizet nem zavar. Nálunk szerintem inkább olyan a koli mint valami társasház, mert nincs igazi “kolis közösség”. Engem ez picit zavart, egy-két programot azért el tudtam volna viselni, mert így tulajdonképpen a lakótársaidon kívül senki mást nem ismersz meg. De alapvetően jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!