Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Akik szeretik a távoktatás...

Akik szeretik a távoktatás azok mit fognak szólni hozzá amikor majd vissza kell menni a suliba?

Figyelt kérdés
Nyilván ez nem most fog bekövetkezni, de ha majd vissza kell menni a suliba, mert már nem lesz veszélyes a vírus akkor a távoktatás szerető diákok kiverik a hisztit, vagy mit fognak csinálni? Mert nyilván nem fognak örülni, hogy újra, rendszeresen suliba kell járni.
2020. dec. 11. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Én imádom a távoktatást, de nem fogom kicsapni úgy a hisztit, ahogy írod. Eddig is muszáj volt, ezután is kell majd iskolába járni...
2020. dec. 11. 12:00
 2/8 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem majd itt gyakorin fognak ezek hisztizni...
2020. dec. 11. 12:02
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem aki szereti a távoktatást, az meglátja a dolgoknak a jó és a rossz oldalát, és alkalmazkodott a helyzethez. Attól még nem fogja utálni a korábbi rendszert, hisz annak is számos előnye van, a hátrányai mellett.
2020. dec. 11. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
28%

Mert majd ha hisztiznek, nem kell suliba járniuk vagy mi?

Itt gyakorin biztos dühöngés lesz, mert vége lesz a semmittevésnek.

2020. dec. 11. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Semmit. Örülök, mert ez azt fogja jelenteni, hogy jobb a helyzet.

Ezenfelül ismét ki leszek téve ingereknek ami nem árt érettségi elött.

2020. dec. 11. 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Egyetemista vagyok.

Imádom a távoktatást. Van pár hátránya, persze, de az előnye sokkal több van - pedig "elvileg" nagyon fontos a gyakorlati képzés, ezért nálunk most is be kell járni pár gyakorlatra.

Most több tárgyat tudok teljesíteni, és tavasszal is ezt tervezem, így a hagyományos bejárós formában már kevesebb tárgyam lesz, szerencsére.

NEM semmittevés, tulajdonképpen jóval több előadást hallgatok meg, és sokkal többet is tanulok, mint a hagyományos rendszerben, ahol a bejárkálás, a lyukasórák, a "fáradtan bámulok ki a fejemből előadás alatt, hogy legyen már vége" üzemmód stb. után már alig marad időm / energiám tanulni, és sokkal kevésbé hatékony az egész.

De persze, ha visszaáll a rend, tudomásul fogom venni. Mindig abból igyekszem kihozni a legtöbbet, ami van.

A gimi persze más. Kevesebben tudnak önállóan tanulni (még az egyetemen is sokan igénylik a diák felolvasását is, sajnos) De, bár alapvetően jó osztályom és többnyire jó tanáraim voltak, szociális szempontból nem láttam valami nagy hasznát a hagyományos oktatásnak.

- A tanárok 80%-a észre sem veszi a diákok egymás közötti bántalmazását; vagy úgy tesz, mintha nem venné észre; 15% felméri a problémát, de széttárja a kezét, 5% direkt ront a helyzeten, mert élvezi a sz*rkavarást.

- A 10-15 perces szünetek meg a néma csendben ülés az órán nem értem, miért lenne pozitív hatással bárki szociális kapcsolataira. Persze, kialakulhatnak barátságok, de attól még nem lesz senki a puszipajtásod, mert 4-8 évre heti 38 órában összezárnak 30-35 másik emberrel, sőt! Mindig menekültem kb. a suliból, az igazi baráti társaságom és az igazi élményeim az osztálytól függetlenek voltak.

Összességében a család, a rokonság stb. nevelő szerepe sokkal fontosabb, már ahol a szülők számára nem ismeretlen fogalom az ilyesmi, mert ez is egyre gyakoribb, sajnos.

2020. dec. 11. 12:35
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Már most is hisztiznek csomóan, úgyhogy szerintem csak folytatják... Én őszintén nem értem és nem tudom hová tenni. Elhiszem, hogy sokak számára vannak pozitív hozadékai is a távoktatásnak (pl. több idejük marad és jobban be tudják osztani, olcsóbban megússzák - albérlet/kollégium, közlekedés, esetleg nem kell részt venni minden órán stb.) és ezt el is fogadom. Viszont nem ez az alap, normális, rendes állapot... hosszú évek óta mindenki nap mint nap bejárt az iskolába, végigülte az óráit, találkozott a tanárokkal és iskolatársakkal, megírta a számonkéréseket stb., és most a távoktatás alatt, hirtelen sokaknak elviselhetetlen átokká vált a jelenléti oktatás. Szerintem ez nonszensz és nem arról van szó, hogy szemet hunyok az esetleges problémák felett (pl. felesleges tanóra, rossz osztályközösség, zaklatás stb.), csak nem értem miért kell úgy csinálni mintha ez - a távoktatás - lenne a normális megoldás.

Én személy szerint egyébként utálom a távoktatást. Egyetemista vagyok, de szerintem még nálunk sem feltétlenül hatékony (és nem azért, mert az ember nem tud önállóan tanulni vagy nincsen felelősségérzete, hanem sok tárgy és feladat, módszer egyszerűen nem működik digitális formában, elveszik a gyakorlati éle). Sok tanár vérszemet kap és csomó teljesen értelmetlen, felesleges plusz feladatot osztogat ki (pl. egy előadásomra 3 zh mellett 2 oldalas beadandókat kell írni minden órára csak a jelenlét gyanánt, amit a tanár nem javít ki és nem értékel -de ha nem csinálod meg tisztességesen megbuktat - miközben a tantermi oktatásban csak alá kellene írnod egy lapot az óra végén és egy sima félév végi vizsgával zárulna). Sokan nem tartanak rendes órákat és/vagy nem adnak ki felhasználható anyagot. Nincsen könyvtár (én pl. szakdogát írok és “jól esne”). Katasztrófa kommunikálni a tanárokkal és titkársággal stb., mert egyesek szinte elérhetetlenek (míg alapból fel tudnád őket keresni az irodában).

2020. dec. 11. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:
33%

amikor majd vissza kell menni: úgy február közepén? jó esetben?

Hát nem várom tőlem maradhatna így jún 15-ig.

2020. dec. 11. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!