Miért olyan illedelmes az osztálytársnőm? 18/l
Van az osztálycsoport, pontosabban kettő van, egyikben van ofő, másikban nincs. Na a többiekkel mindenféle vicces hülyeséget megosztunk, és kvázi ott folytjuk le azokat az írásban történő hülye beszélgetéseket, amiket az iskolában tennénk.
Ez a csajszi ritkán szólal meg és ritkán ír a csoportba. Egyébként mindkét csoportban baromkodunk, jófej az ofőnk, szóval egyikben sincs különbség. A lány, amikor ír a csoportba, azt mindig a lehető legjobb helyesírással teszi, soha nem használ rövidítéseket, mint a "h" vagy "nm", és amikor telefonról ír, akkor is ékezetet használ, ami szóra nem került véletlenül ékezet, azt kijavítja. És ott, de privátban is, mert kellett tőlem valami jegyzet, így írt:
"Szia!
Elnézést kérek, amiért zavarlak. Szeretném megkérdezni, hogy a történelem órán során írt jegyzetet, kérlek, le tudnád fotózni nekem?"
Nem tudott zoom-ba belépni és tudja, hogy én mindig jegyzetelek, ezen kívül a csoportba beírta már a kérdést, hogy valaki elküldené e az anyagot, de senki nem reagált, ezért írt nekem.
Szerintem ez az alap.
A h és az nm 2010-ben volt divat. Ma már a telefon automatikusan kiegészíti a szavakat, szóval nincs értelme rövidítgetni.
"A h és az nm 2010-ben volt divat."
Elég szomorú, hogy ez divat volt. Én hülyét kaptam mindig az ilyenektől!
De a legjobban még mindig a "vok" idegesít a "vagyok" helyett...
Nagyon jó kérdező, hogy az osztálytársad nem ilyen. Persze nem ítélem el azokat, akik ezeket használják, csak szimplán én nem kedvelem annyira.
Én is ilyen vagyok, akkor szerinted én ciki vagyok és "fura", mert nem vagyok "trendi"? Én sosem értettem ezeket a rövidítéseket, nekem nem egy igényes ember jut erről eszembe, hanem egy olyan, akinek még a helyesírása sem fontos és ezzel műveletlennek látszhat. Vagy annyira lusta, hogy nem bír 1-2 betűvel többet leírni, hanem inkább a rövid, de hanyag utat választja. Bevallom, van amikor én is rövidítek, mint pl. "sztem,vmikor", de ez tényleg csak akkor van amikor sietek vagy más dolgom van és gyorsan válaszolni akarok valamit. De 99%-ban figyelek a helyesírásomra, mert nekem fontos, hogy igényesnek tűnjek, és ne egy lusta tininek, aki még helyesen írni sem tud.
Nem baj az, ha valaki rövidítve ír, de legalább ne ítéljen el másokat akik teljes szavakban írnak. Fogadd el, hogy ő és sokan mások ilyenek, nem értem miért kell ezért leszólni?
Nem tudom miért lett lepontozva az utolsó, ő is csak elmondta a véleményét.
Csak ütközik a miénkkel (igen...már válaszoltam a kérdésre:D)
Mi az hogy, egy arany ember? :D
Szerintem ez a mesterkélt modor már karót nyeltnek hat. Az igényesség nem ezen múlik.
A chatnél ez a fajta kényszeres fogalmazás brutálisan lassú írást eredményez. A chat lényege a gyors és közvetlen kommunikáció.
Magyar szakos voltam, nagyon jól ismerem a helyesírást, de a hivatalos leveleken és nem chaten történő online kommunikáción túl nem vagyok mániákus nyelvtannáci.
Ez a mai világ, ez van, a gyors információáramlás fontos.
Na lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!