Csak történelem tanár diplomával lehet történelmet tanitani?
Hülye a kérdés de én arra értem hogy pl politika tudomány diplomával vagy történész diplomával nem lehet?
A töri az egyetlen szak ami tetszik és olyat hogy sima töri tanár nem találtam és ezért kérdezem aki tud erre választ adni ne tartsa magába
Nincs magában töritanár szak, csak 5éves osztatlan tanárképzés van,
választanod kell a töri mellé még egy szakot. +amit mondtam már, hogy töri alap mellé kell még elvégezni valamit. De szerintem elég egyértelműen leírtuk. De töritanár akarsz lenni, vagy történész? Ha töritanár miért töri szakra akarsz menni?
Ne haragudj, de ennyi ésszel inkább ne menj tanárnak...
Történelmet akarsz tanítani? Akkor történelem tanár szakot kell végezned, mert közoktatásban csak tanári végzettséggel taníthatsz.
Normál esetben ehhez el kell végezned az osztatlan tanárképzést, "történelemtanar és állampolgári ismeret tanára" szakon, DE csak "párban" (két tantárgy tanítására feljogosító szakpár) lehet tanári végzettséget szerezni, pl. töri-etika, töri-magyar stb./bármi.
Tudnál második "kedvenc tárgyat" választani, amit szívesen tanítanál?
Eddig érthető?
Van egy olyan lehetőség is, hogy töri BA, majd töri MA, de ezzel még nem taníthatsz a közoktatásban. Aztán 2 féléves tanári MA (pedagógiai, pszichológiai, szakmódszertani képzésben részesülsz), ezzel már taníthatsz.
Valamennyire érthető?
Kell a mester! Csak a töri mester után lehet az egyéves (2 féléves) tanárképzést elvégezni. Alap után nem. Alap töri+mester töri+rövid ciklusú 2 féléves tanári= egyszakos töritanár lesz belőled.
Egyszakos.
Nem jobb akkor már, ha "normál" tanárképzésre mennél, rögtön kétszakos (szakpáros) képzésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!