Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy egyetemi kollégiumban sok...

Egy egyetemi kollégiumban sok koronás lehet? Veszélyes lehet nagyon közéjük járni az egyetemre?

Figyelt kérdés
Bár mintha egyre kevesebben járnának már be az egyetemre, arról senki nem mond semmit milyen a járványhelyzet az egyetem kollégiumában. Az biztos, hogy már szeptember közepén találtak bent egy fertőzöttet, meg egy múltkor is volt aki biztos az, ettől függetlenül azóta is bulizgatnak odabent folyamatosan az egyetemi napokon, a járványügyi szabályokra meg nem nagyon figyelnek oda. Csak titkolóznak és titkolóznak járványügyben, de valószínűleg sok fertőzött lehet köztük így, nem?
2020. okt. 22. 03:20
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

A "lehet, de nem biztos" az a konteók melegágya. Nincs baj vele, én pl szeretem, csak tudni kell helyen kezelni, és megkülönböztetni a kontsót a valóságtól. A kitalált solog az egy mese, aminek lehet valóság alapja, sőt, lehet hogy egyszer valóságos lesz. De jelen pillanatban csak egy kitalált történet, egy mese. Mesékra alapozni az életed meg nem jó.

És persze, ezek sokkal komolyabb dolgok, mint a hétfejű sárkány - mondhatnád - mert arról mindenki tudja hogy mese. Ez meg itt van velünk.

De nézd meg, pont úgy viselkedsz, mint egy gyermek mozi után, hogy elkezd hinni olyasmiben, amiről a film előtt nem is tudott, sőt, elkezd rettegni hogy az égből sárkány jön majd.

A legjobb amit tehetsz, hogy ésszerű határok között megteszed a szükséges védekezést, hordasz maszkot, kerülöd a nagy bulikat. Az hogy hány fő fertőzött, azt nem tudjuk, ezért felesleges is arra építeni hogy mi van ha 10, mi van ha 100.

2020. okt. 22. 05:07
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Egyre kevesebben járnak már.

Vagy kezdő egyetemista vagy, vagy nagyon pedáns.

Október vége felé járunk. Általában ilyenkor elfogynak az emberek, eddigre már felismerték, hogy kinél milyenek a követelmények és ki milyen szigorú.

Ha már egészség, csak mellékesen jegyzem meg, influenza szezon van. Az említett vírusfertőzés, bár csak halványan ismerős a neve, nem tűnt el az új pestis, akarom mondani, a koronavírus megjelenésével, akármennyire is azt sugallja minden és mindenki, hogy nincs más #csakacovid.

2020. okt. 22. 06:00
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Minden félév ilyen, hogy a hetek elteltével egyre kevesebben járnak be, egyre kevesebb órára. Elfogy a motiváció, és kiismerik a tanárokat.

Egyébként szerintem egy kollégiumban kevésbé terjed a vírus, mint bármely szórakozóhelyen.

2020. okt. 22. 11:54
 4/7 anonim ***** válasza:
8%

1.

"Október vége felé járunk. Általában ilyenkor elfogynak az emberek, eddigre már felismerték, hogy kinél milyenek a követelmények és ki milyen szigorú."

Ott a pont.

Általában vagy a gólyák vagy a stréberek vannak ott az ÖSSZES órán. Én jó tanuló voltam és mégis, ahol nem volt katalógus, vagy volt, de más aláírt a nevemben, oda nem mentem be. Mondjuk tegyük hozzá, hogy az időn spóroltam, mert így is a belem ki kellett tanulni, gyakran kb alig maradt szabadidőm.

De azt se szégyellem beismerni, hogy motivált se voltam néhány órához, az egyetemen ugyanis nem csak azt tanulod, amit szeretnél, hanem kötelezően fel kell venni olyan tárgyakat, amit örülsz, ha egyeltalán megértesz.

2.

Ősszel általában átmennek az emberek a megfázásos időszakon, a munkahelyen is kb ilyen tájban szokott mindenki megbetegedni.

2020. okt. 22. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hehe én bejárok továbbra is (gólya vagyok, de nem ez az első szakom), mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy előadások során is ragad rám valami, ami zh-k alkalmával visszaköszön és ezek olyan kis szösszenetek, hogy amúgy csak a diákat nézegetve nem ugranának be.

De tény, hogy korábban 250 fős előadáson most jó, ha vagyunk 50-60-an. 😁 A jelentős létszámcsökkenés az első zh után következett be - feltehetőleg sokan úgy vannak vele, hogy ha bejárás mellett is sz*rt írnak, akkor felesleges, bejárni :DD

Én kolikról nem hallok sokmindent, szerintem fiatalok lévén sokszor tünetmentesen zajlik. Viszont azon már többször gondolkoztam, hogy mi lenne, ha kialakulna egy góc egy ilyen kollégiumban - az egész épület lakóit karanténba köteleznék vagy mi?

2020. okt. 23. 00:17
 6/7 anonim ***** válasza:
<3
2020. okt. 24. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:
melyik koliról beszélsz?
2020. nov. 3. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!