Én egyetemekről beszéltem, meg esetlek középiskolár
Mert magyarorszagon az emberek begyoposodott, rendszervaltas elotti korszakban vannak leragadva. Kb 30-40ev lemaradasban vagyunk minden teren.
Nem ertenek a technikahoz, nem szeretik a valtozast, nem akarnak kompromisszumokat, nem tudnak modernizalodni.
Ezek a legnagyobb bajok pl a digitalis oktatast tekintve.
Nyugaton rohognek rajtunk. Ott egy gyereket leultet az anyja 9kor a gep ele, mert tanora, a gyerek delig biztosan fel sem kel (addig anyuci apuci is homeoffiszol) es mindenki teszi a dolgat, itthon meg a gyerek kipuskazza es vegig szorakozza az online tanmenetet, a szulo se tud ettol dolgozni, meg amugyse mert hulye a home offichoz. Persze a tanarok se felkeszultek, az nem oktatas hogy elkuldenek par feladatot, vagy olvasd el a konyvet x oldaltol y oldalig.
A magyarok onzosegerol nem beszelve, Evike naponta boltba akar menni, postara napi 2x, bankba heti 3x, rossmanba minden heten, fodraszhoz, p.na szortelenitesre, meg szoliba, meg Friciket kutyakozmetikaba... Bela bacsi 5-7ig piacol, utana orvosnal ul egesz delelott, delutan meg a nyugdijfolyositoba veri magat.
Pista bemegy a gyartosor melle, hazafele retekesen vegig jon a bkv-n, utana retkesen boltba, majd a kocsmaba a haverokkal vandazik. Utana asszonyhoz talan hazamegy, akinek a kocsmabol osszeszedett covid fertozest tovabb adja, az asszony a gyereknek, az oviba, a munkahelyen, es voiala egy ember lefortozott komplett intezmenyt, csak mert kocsmazni ment, ahol 10-20 ember veri magat a gyari munkara. stb stb stb.
Nameg itthon az emberek utalnak egyutt lenni otthon, mert joreszt senki nem viseli el a masikat, max erdekbol pl. kozos gyerek, anyagiak, CSOK, meg ilyenek miatt...akkor abbol sok csaladi konfliktus is lesz ha ossze vannak zarva.
Szoval amblokk mi magyarok keptelenek vagyunk barmilyen korlatozasok kozott elni.
Ezert nalunk az egyik legrosszabb a helyzet, a lakossag szamahoz merten. Nem veletlen.
Szigoritasok hiaba vannak/lesznek nem mukodo kepsek, mert mindig lesz par ember aki lazad, es generalja a hulyeseget, amit a tobbi hulye birka kovet.
Lasd Godeny felek.
Sokan vannak úgy, hogy
- úgy értik meg a tananyagot, hogy órán figyelnek (például matekon én segítség nélkül lópikulát se értettem volna meg, nekem ott pl az volt a segítség, hogy figyeltem az órán)
- illetve van, aki a barátaival, osztákytársaival találkozna, szociális ember, kell a társaság, hiányoznak az emberek a négy fal között
Plusz van, aki egyszerűen hülyét kap otthon, mert állandó zaj van a kicsik miatt vagy így is sok neki a családja hétvégére, hát még ha a hétköznapokat is velük töltené, vannak túlféltő szülők, akik a gyerekek aurájába másznak, agresszív mostohaszülők, stb.
De én ettől függetlenül digitális tan. Párti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!