Anno a tanárok alsó tagozatban miért néztek hülyének?
Amikor elkezdtem az óvodát egy kicsit nehezebb beszéletem,mint az átlag.
De óvoda végére teljesen jól tudtam kommunikálni,de logópédiára is kellett járnom (ezt még megértem).
Ezután amikor elsős voltam akkor engem elvittek kivizsgálni és megállapították,hogy van valami bajom (nem emlékszem,hogy milyen baj) és hetente többször is felzárkóztatóra voltam kötelezve és ilyen szöveg értéses feladatokat kellett csinálnom. Apám mesélte is,hogy akkor nagyon félénk voltam,ezért ő is ott lett volna a vizsgálaton,de nem engedték. Talán ha engedték volna akkor sokkal jobban sikerült volna.
A mai napig emlékszem,hogy délután bent szenvedtem,miközben a barátaim kint játszottak.
Egészen 4. év végéig kellett jarnom és akkor választhattuk,hogy járjak e tovább vagy ne.
Mi a nemet választottuk értelem szerűen.
Érdekes, szövegértésből mindig is 4-es vagy 5-ös voltam.
Most pedig itt vagyok,erős 4-es tanuló és orvosnak készülök.
Ha tényleg agybajom lett volna,akkor nem hiszem,hogy itt tartanék.
Ami pedig még felháborító,hogy anyám tudta,hogy nincs velem semmi bajom,de nem tett semmit.
Na jó, ezzel nem értem mi a gond.
Megállapították, hogy valamigond van. Egy iskolás gyereket már elszeparálnak a szüleitől, 1-2 hónap múlva legkésőbb már be tudják szoktatni, ahogy megszokja azt is, hogy egyes feladatokat szülő nélkül teljesít, tehát az nem igazán mentség, hogy a szülővel jobban ment volna.
Szóval megállapították, hogy gond van, ami felzárkóztatást kívánt, hogy feljebb léphess a többi gyerekkel egy évfolyamot, ne bukj meg, vagy be egy kettessel menj át, ehhez kellett plusz idő.
Négyes-ötös voltál, mert eleget gyakoroltál.
Anyukád nem tett semmit, mert jót akart.
Illetve a különfoglalkozásokkal fejlődsz, lehet úgy fejlődni, hogy 4 év után már ne álljon fenn a probléma.
Jót akartak Neked, a gond ott lenne, ha nem kaptál volna segítséget, de megaláztak volna minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!