OV külön kiemelte hogy az őszi szünet mikor lesz-és hogy egyáltalán lesz? Miért, hát ez kérdéses volt egy pillanatig is?
OV az Operatív (kamu)törzzsel tartott értékelést és sajtótájékoztatót.
Ahol is sok egyéb mellett külön kitért arra is, hogy idézem:
Az iskolák őszi szünetét a szokott rendben, október 23. és 31. között megtartják – folytatta.
Miért, ez egyetlen pillanatig kérdéses volt? Hát az hogy mikor lesz az őszi szünet, az már az aug végén kiadott EMMI tanév rendje kormányrendeletben benne volt. Két hónapja fix kormányrendelet tehát minek ezt elmondani?
AZ meg hogy LESZ egyáltalán őszi szünet-miért, hát volt olyan forgatókönyv is hogy NEM LESZ? Hát én olyanról nem hallottam!
Komolyan neked nincs jobb dolgod, mint ezeket a hülye kérdéseket kiírni?
Minden oktatással kapcsolatos cikket belinkelsz ide
Ha megoldják az alábbi problémáimat akkor tőlem lehet online oktatás:
- Számonkérés. A tavaszi digitális oktatáson a számonkérések a vicckategóriába tartoztak. Például felraktak egy redmentás 45 perces dolgozatot, amelynek megoldásánál a diákok egymásnak elküldték a megoldásait és nem megengedett segédeszközöket használtak. Olyan számonkérési módot kellene kitalálni ahol nem tudnak puskázni a diákok. Ez rögtön felveti az osztályzás problémáját is. Bukás esetén mi legyen a teendő?
- Hiányzás. Pontosan szabályozni kellene a digitális órákról való hiányzás szankcionálását. Közoktatásról beszélünk, tehát iskolaidőben a gyerekeknek tanulniuk kellene. Például egy meetes órára bejelentkezik a diák és hallgatja a tanárt, majd 2 perc után átmegy a másik szobába GTA-zni. Természetesen az órák 90%-ának kontkatórának kellene lennie.
- Házi feladatok, beadandók. Pontosan szabályozni kellene a házi hiányok és késve beadott beadandók "jutalmazását". "A nem működött a netem" kifogás kicsit unalmas volt.
- Vírus elleni védekezés. Ha a diák iskolaidőben, vagy azon kívül olyan helyen van ahol ugyanúgy megfertőződhet, mint az iskolában, vagy az iskolába menet, akkor ezt is valahogy meg kellene oldani. Például szerda délben iskolaidőben a diákok találkoznak (a meetes kontaktóra alatt) egy belvárosi kávézóban/sörözőben/étteremben (maszk nélkül). Gondolom ekkor is ugyanúgy vírusveszély van, mint a suliban.
"november 1-én még itthon vagyunk 🥺🥺🥺"
Naptár van otthon ott Mucsaröcsögén? Nov 1. vasárnap.
"Ha megoldják az alábbi problémáimat akkor tőlem lehet online oktatás:"
Kérlek! A kormány SAJÁT bevallása szerint (is) az elmúlt 8 évben összesen 3,5 MILLLÁRD forintot költött a digitális oktatás feltételrendszereinek fejlesztésére és kialakítására!
3,5 milliárd!!!!
Hát akkor most miért is sírunk hogy azért nem lehet digit oktatás mert JAJJJJ a feltételek nem adottak???? Hát a 3,5 milliárd az akkor hol van? (Tudom hol van-a NER lovagok nyaralóiban cégeiben repülőiben yachtjaiban.. stb)
De erről miért nem beszélünk akkor nagy hangon?
Már holnaptól követelem a digitális oktatást! elvégre elment 8 év és 3,5 milliárd rá! Hát akkor itt kérem Japánt és Dél-Koreát le kéne pipáljuk az oktatás terén!
Erre valami szuperbölcs?
#12 Ezért akarnak most már hibrid oktatást, hogy ezeket a problémákat megoldják.
Azt jelenti, hogy két csoportra van bontva osztály. Egyik héten az egyik csapat bejár 3 napot, 2-őt otthon tanul, másik héten másik csoport ismétli.
" Ezért akarnak most már hibrid oktatást"
Ki akar? A PDSZ. A tanárok (egy része). De a kormány? Na az nem akar.
Akkor lesz? Nem lesz.
"szégyellem magam a pedagógustársadalom helyett..."
Van is miért! Az az egyetemet végzett ember, aki elmegy nettó 135-ért melózni manapság-na ott van is miért szégyenkezni.
" 35000 db 100 ezres értékű informatikai eszközt"
És akkor azok hol vannak? legalább azok hol vannak????
Én pl tanárként semmit se kaptam, a digit oktatást oldjam meg ahogy tudom, saját eszközzel. Egy pendrive-ot nem kaptam , nem laptopot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!