Ha napi ezren felül lesz az új fertőzöttek száma, ami biztosnak vehető (ld cikk) akkor se zárnak be a sulik?
Oroszi Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infektológiai monitoring teamjének munkacsoport-vezetőjének beszámolója szerint:
„A munkacsoport modellje szerint augusztus 30-án a legvalószínűbb reprodukciós szám (R) 2-2,5 volt, magyarul egy fertőzött 2-2,5 másik embernek adta át a fertőzést. A cikkben megemlítik, ha a szerdai 365 új fertőzöttel számoljuk a 2-2,5 -es reprodukciós rátát, könnyen belátható, hogy rövidesen ezres nagyságrendben jelennek meg az új fertőzöttek.“
Vagyis 1-2 hét és ezres napi új fertőzött lesz. Meg még több.
Akkor se zárnak be a sulik?
Mert csöppet vicces, hogy 50 alatti fertőzöttel bezárt a teljes iskolarendszer (márc 13.) most meg 300- 400+ stb fertőzöttel ez fel se merül.
Nekem ez magas.
"Ez még az ELSŐ hullám"
Hát Merkely és Szlávik szerint nem az. Ez már a második.
És azért inkább nekik hiszek mint egy foteljaninak a GYK-ról.
Mellesleg marha érdekes hullám az ami ápr májusban a csúcson van, nyáron semmi, nulla és most a nyár legvégén 2x akkora mint tavasszal volt. És ez még ugyanaz a hullám. Naná.
„Szeptember második felére vártam, mert azt gondoltam, hogy az iskolanyitás lesz az, ami leginkább meg fogja növelni a kontaktusok számát” – mondta a második hullámról a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Klub Híradójának.
Merkely Béla szerint az, hogy hamarabb megindult a járvány annak köszönhető, hogy rengetegen mentek külföldre nyaralni. Ezt tetézte Merkely szerint a Balaton tömeges élvezése is az augusztus huszadikai hétvégén."
látom már ő is változtatott az álláspontján. ennek ellenére igaz , hpgy ősszel gyorsabban terjed minden vírusos megbetegedés.
Ahh, ismét a "HMMMM???" kérdezőnk. :DD
Az érettségi óta a tanévkezdést vártad, hogy újra onthasd az értelmetlen kérdéseidet, hmm?? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!