Elszólás ha egy koleszban azt mondják a diákoknak ne sok cuccuk legyen benn, mert ha ki kell költözni hirtelen, gondban lesznek?
Ez egy elszólás vagy csak hiperóvatosság egy koleszos nevelőtanár-felügyelő részéről?
Azt mondta a beköltöző diákoknak, ne sok cuccuk legyen, mert ha hirtelen majd el kell hagyni a koleszt, gond lesz a sok cucc? (Utalta itt arra hogy márciusban az összes cuccal egyik napról a másikra kellett elhagyni a koleszt országosan és ez sokaknak volt gond mert csomó cuccuk volt benn)
Most meg itt ez a „javaslat“. De miért kéne hirtelen egyik napról a másikra elhagyni a koleszt megint? Ezek már tudnak valamit? Elszólás? Vagy csak hiperóvatosak?
"Ahogyan 7-es és 10-es mondta: szimpla logika.
Mindenki tudja, hogy lesz ősszel második hullám, "
És azt az ellentmondást hogy oldjátok fel, hogy egyrészt (from Kásler...) sima normál tanévre készülünk, nem készülünk nem jelenléti oktatásra.... egyrészről
- másrészről meg odasúgjuk a gyereknek hogy laptop van otthon? És webcam? Jó. mert szükséged lesz rá....
Én látok itt egy csöpp ellentmondást.
"nem készülünk nem jelenléti oktatásra."
Nem így/ezt mondta, hanem azt, hogy
"Lehetségesnek tartja" hogy Magyarországon szeptember 1-jén a hagyományos formában kezdődjön meg a nevelés-oktatás."
Nem egészen azt jelenti ez, hogy nem készülnek rá, csak azt, hogy nem vetették el azt, hogy személyes jelenlét legyen, sem azt, hogy távoktatás (több cég van jelenleg egyébként ugyanilyen dilemmákban, hogy Home-office "készenlét" van, de amúgy "személyes" jelenleg az irodai munkavégzés )
Én ezt úgy értem, hogy szept. 1-jén mindenképpen mindenütt hagyományos (jelenléti) oktatás kezdődik.
De hogy pl. október végén vagy karácsonykor mi lesz, azt senki nem tudja előre. Tehát a félév vagy év folyamán előállhat olyan helyzet, hogy oktatási intézményeket zárnak be. Talán nem minden szinten, hanem csak ott, ahol legalább szülői felügyeletet nem igényelnek otthon a diákok (mivel akkor rengeteg munkaerőt is kivonnánk a munkából, ami nagyon nem lenne jó a gazdaságnak). Vagy nem egységesen az egész országban zárnak be, hanem csak ott, ahol megszaladt a járvány (mindenki tudja, hogy Budapesten mennyivel erősebben dübörgött tavasszal a járvány, mint mondjuk Tolna vagy Vas megyében).
Szóval igen, célszerű arra készülni, hogy az év folyamán egyszer csak távoktatásra váltunk. Nem biztos, de könnyen lehet.
"hogy az év folyamán egyszer csak távoktatásra váltunk. "
részemről szept 2-től már jöhet is. A szept 1. még lemehet egye fene, aztán 2től háváj.
Jajj írtam egy kommentet egy másik kérdésnél, hogy lehet hamarosan megint digitális oktatás lesz a csoportvezetőnk szerint... Erre megszületik ez a kérdés. Úgy érzem befojásom van itt az oldalon :D
Egyébként nem tudom hogy vagytok vele, de nekem a tanár kijelentése nélkül is tök egyértelmű volt, hogy ne szivassam magam a sok cuccal, mint tavasszal. Szerintem elszólása nélkül is meg lett volna ez a gondolat, ahogy minden logikusan gondolkodó embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!