Fiatal férfi tanárként vajon nehéz nem vonzódni a tanítványokhoz?
Nőben azért nem érdemleges,
mivel nem az idősebb nő fiatalabb fiú a szokványos párosítás.
Szakmai szakközépiskolába jártam nyelvi előkészítő osztályba azaz öt évig, így az utolsó évben már határozottan mondhatni, hogy a lányok nők voltak. /pláne akik még maradtak 2 év szakmán is, az adott tanárurakkal/ Két nagyon fiatal és jóképű férfi szakmai tanárom is volt akikre sokan cicaszemekkel néztek/néztünk. És lévén ők voltak a szakmai tanárok sokkal szorosabb volt velük a kapcsolat mint a sima óraadó tanárokkal.
Sokszor elgondolkodtam rajta, hogy nekik vajon mi kavaroghat a fejükben ezzel a sok-sok lánnyal kapcsolatban. Hiszen ez már bőven az a kor amikor a lányok nők és nem öregemberként tekintenek egy 28-30 éves férfira, ahogy fordítva sem tekintenek ők a lányokra gyerekként.
Az egyik pl magázó stílust használt velünk de néha olyan szavakkal tudott köszönteni hogy elolvadtunk, ellenben furcsa volt az alig pár év korkülönbségben ez a magázósdi.
Gondolom ő így tartotta etikusnak, és ezzel tartott távolságot.
A másik tegezett minket, mi persze magáztuk, de érezhető volt ott a levegőben, hogy nehéz ez a nagy tisztelettartás mindkét fél részéről, amikor korban annyira közel vagyunk.
Voltaképp a munkahelyi szerelem nyilván létező dolog, csak nem minden szerepben megengedett.
Valakinek hasonló tanárok, esetleg valaki egy ilyen tanár bőrében?
Nem tanári példa, de én is 30 körül már interjúztattam és vettem fel 20 év körüli gyakornokokat.
Számomra valahogy annyira egyértelmű volt, hogy a szakmai dolgok teljesen különválnak a személyes vonzalomtól... Egy normális tanárnál is így kellene lennie.
(Ettől függetlenül egyetemen pl. az összes, nem kocka doktorandusz első éves hallgatókat dugogatott folyamatosan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!