25+ osok, van olyan egykori osztálytársatok, akiből többet néztetek ki amikor még együtt tanultatok, mint ahova azóta jutott az életében?
Pl a mindig csendes visszahúzódó srác, akit mindenki utált, de gyanítottátok róla, hogy lehet majd belőle valaki, abból végül nem lett "senki". Mondjuk gyári munkásként él család nélkül, vagy utcát seper vagy ilyesmi.
Elmondtátok vagy mondanátok neki, hogy többet néztetek ki belőle régebben?
Az egykori legjobb barátnőm (ma is jóban vagyunk, de hát felnőttként, teljesen más életstílussal azért más dolog ez már) nagyon komoly terveket szőtt már általános iskolás korunkban, hogy ő majd milyen elit egyetemre megy, hány nyelven fog beszélni, milyen foglalkozása lesz. Gyakorlatilag 10 éves korunktól kb. 17-18 éves korunkig ezt hangoztatta, és képes volt elég durván, másokat hátba támadva is "teperni" érte. Ez volt az egyik oka annak, hogy gimnáziumban már eltávolodtunk kicsit, mert őt gyakorlatilag csak ez érdekelte.
Röviden összefoglalva: nem ment egyetemre, és a közelébe sem került a kinézett és olyan hőn áhított szakmának, hanem teljesen más, OKJ-s végzettséghez kötött dolgot csinált, de csak kb. egy évig. Utána szült, és azóta se dolgozik.
Engem nem zavar, ha ő így boldog, nincs ezzel semmi gond. A sors fintora viszont, hogy én pont azt a szakmát csinálom, amit ő annyira szeretett volna, így van benne kis... nem is tudom: sértődöttség talán... minden alkalommal, amikor találkozunk.
Volt egy lány, aki nagyon hirdette, mekkora jómódban él, és a gimiben is kizárólag gazdag családok gyerekeivel barátkozott. De akkor kezdte mindig a barátkozást, ha megtudta, hogy az illető jól él otthon. Előfordult, hogy addig viszont nyíltan gúnyolta.
A rossz sorból jövőket meg egyenesen megalázta mindig a szövegével.
Na szóval, ő szokta ott mondogatni, hogy neki micsoda élete lesz, vállalkozása, stb.
Ehhez képest évek múlva, mikor eljött az osztálytalálkozóra, kiderült, hogy bolti eladó lett. Ez persze egy tisztességes állás, de a nagy tervekből mégsem lett semmi. Már nem dicsekedett, és nem tűnt sem jómódúnak, sem önelégültnek - mert a kocka fordulhat, és gyakran fordul is. Az általa régen kigúnyoltak pedig szorgalmukkal sokkal vitték.
Nem mondtam neki semmit, addig sem voltunk beszélő viszonyban. Több találkozóra pedig nem jött el.
Volt egy làny még általánosban. Minden tanár oda volt érte, hogy milyen okos, majd sokra viszi, vagy színésznő lesz, mert milyen szép, stb. A csaj el is hitte magáról, kicsit beképzelt volt.
Hát nem lett belőle semmi. Valami főiskolát elvégzett, de nem tud elhelyezkedni sehol. Titkár segéd, minimálbérért és még el is hízott.
A többiek nagy átlagban hozták azt, amit kinézett belőlük az ember. A suttyók suttyók maradtak, a szegények szegények, a gazdag családból jövők pedig gazdagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!