Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mitől lesz egy diák a tanár(ok...

Mitől lesz egy diák a tanár(ok) kedvence?

Figyelt kérdés
Milyen jelek támasztják elő, hogy egy tanár kedvel, netán kedvence egy diák?

2020. aug. 15. 00:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk ezek a variációk voltak:

Egyszerűen jó tanuló, szorgalmas.

Ha ez nem vált be akkor voltak még a :

Szülői munkakozosseg tagjainak gyerekei

A tanárnő/tanárúr baráti/rokoni körének gyermekei

A tulbuzgo sütit és társait meg év végén egy egész viragboltot vásárló szülők gyerekei.

Nem tudom, hogy ez mára változott e, remélem igen.

2020. aug. 15. 00:56
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk szimplán azért bírja szinte az összes tanár az egyik gyereket nagyon, mert rettentő szorgalmas, okos, sokat tanul, mivel orvos szeretne lenni.

Jár minden szakkörre és ilyenek.

remélem tudtam egy picit segíteni :)

2020. aug. 15. 00:57
 3/16 anonim válasza:
17%

Ezt így nem nagyon lehet leírni, ezt lehet látni és érezni is hogy az a bizonyos valaki a kedvence a tanárnak.

És azért lesz általában a kedvenc, mert ő úgy tesz, mintha ő lenne a legokosabb és legjobb mindenben, eközben pedig ő a legbutább az egész osztályban. Folyton okoskodik.

Az is lehet, hogy tanul és sok olyan dolgot tud, amit meg kell tanulni, stb. és ezért ő a kedvenc. De arról hogy az életben körülötte mi zajlik, arról semmit nem tud.

Bocsánat, ha megsérteni valakit, de látszik, hogy volt ilyen osztálytársam.

2020. aug. 15. 00:57
 4/16 anonim ***** válasza:
51%

Attól lesz valaki a tanárok kedvence hogy:

- Az egyik tanárnak a gyereke

- stréber

- vamzer

- Jó tanuló

- szorgalmas

- illedelmesen viselkedik

- a szülei jóba vannak a tanárokkal

- az egyik tanár rokona

- az iskolai rendezvényeken részt vesz mindig

- szakkörökre jár az iskolában

Nagyjából ennyi.

2020. aug. 15. 01:02
 5/16 A kérdező kommentje:

Tanárok is írjanak.

Köszönöm az eddigieknek! Ment a zöld...

2020. aug. 15. 01:10
 6/16 anonim ***** válasza:
92%

Én nem vagyok tanár de voltak tanárok akik kedveltek

Nem voltam kifejezetten jó tanuló Kb olyan 3 as de abból a tantárgyból jó voltam

Alt iskban a rajztanarommal voltam joba mert tehetségem volt e téren a szorgalmas és hozzáértő diákokat szeretik :) (hozzáteszem szín 5 voltam belőle és kiállításom is volt)

Gimiben a fizikatanarommal lettem jóba négyes tanuló voltam nála noha voltak nálam okosabbak én akartam fizikus lenni mert jól tanított 11ev végére 5 os lettem

egy tanár megérzi ha kellő alázattal és szorgalommal érdeklődsz a tananyag iránt az az ő munkáját is díjazod azzal ahogy én is megkedveltem a tanárt ő is kedvelt engem

Jelek úgymond olyanok voltak hogy láttad a tanárodon hogy örül a sikerednek megdicsér versenyekre pályázatokra kuld elbeszélget a folyosón veled biztat támogat

én pl a rajztanaromtol festék készletet kaptam amikor elballagtam a suliból

a fizikatanaromtol fizika könyveket kaptam ajándékba amikből meg ő tanult akkor :)

2020. aug. 15. 01:36
 7/16 anonim ***** válasza:
90%

A rajztanarom azóta is a rajzomrol beszél és jól esett amikor meghalottam egy lánytól

Aki alattam jart néhány évvel Es ugyanabba a gimibe jar most Amit nemreg vegeztem el akivel ugyanabba az alt iskolába jártunk Es ismertuk egymast

Gimiben osszetalalkoztunk (lannyal) és elmesélte hogy meg több év távlatából is rólam beszélt dicsért az egykori rajztanarom

Hat nagyon jól esett nekem meghatodtam :)

2020. aug. 15. 01:49
 8/16 anonim ***** válasza:
80%
A baj az, hogy mindenki elvárja, ha bemegyek egy osztályba akkor minden gyereket egyformán kezeljek. Ez nem így műkődik. Ha valakivel találkozol egyből szimpatikus lesz vagy kevésbé szimpatikus, ez sokmindentől függ. A tanár sem tud mindig elvonatkoztatni ezektől a benyomásoktól. Tudatosan próbálom felülírni, persze nem mindig sikerül. Általában akkor kerül valaki előtérbe, ha alapból szimpatikus volt, normálisan viselkedik, lehet vele beszélgetni, nem igazán számít a tanulmányi eredménye.
2020. aug. 15. 08:18
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Engem a legtöbb tanár kedvel(t), bár nem mondanám, hogy a kedvencük voltam.

Szerintem szimplán annyi a titok, hogy hajlandó vagyok részt venni az óráikon, nem úgy mint az osztálytársaim nagyobb része. Meg tisztelettudó vagyok, nem beszélek vissza és tényleg odafigyelek, látják rajtam, hogy nem csak bámulok ki a fejemből.

Pedig félreértés ne essék, nem vagyok kitűnő tanuló és olyan hű, de szorgalmas se.

2020. aug. 15. 16:47
 10/16 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk a következő körből kerültek ki a kedvencek:

-A kitünők(4,9 átlag feletti kör, ami 15 főből áll a 800 diákból)

-A szorgalmas diákok

-Az SZM elnök gyereke

-Igazgatói kör barátainak gyerekei

-DÖK elnök és a többi tag(főleg a rendezvényszervezők ezek közül)

-Szimplán egyhullámhosszon lévő diákok és tanárok Pl hasonló érdeklődés miatt

-Az iskolai rendezvényeken rendszeresen részvevő diákok, ide oda járkálás általános iskolába, hogy hirdessék a képzést

-A tudományos/színjátszó versenyeket nyerő diákok (sportban nyert díjak annyira gyakoriak, hogy szinte elvesztették az értéküket nálunk)

-A színjátszó kör tagjai

-A városi díjakat kapott diákok pl ösztöndíj miatt

-Emelt szintű órások főleg, ha matekos

Ezért biztos lefogtok pontozni, de akik tanítottak egy tanár kivételével(osztályfönököm volt az, ő utált nagyon) mindenki azt mondta, hogy a "kedvence" vagyok. Annyi kezdvezményem volt, hogy én kimehettem mosdóban órán amikor senki nem volt a folyóson, illetve a rendezvények miatt kihagyhattam órákat amiket nem kellett soha igazolnom. Összes illik rám a felsorolásból, kivéve a színjátszás, azt egyedül nem csináltam. Bár ennek komoly hátulütője is van(az általános közutálaton kívül), hogy szinte reggeltől estig hétfőtől vasárnapig mindig volt feladat számomra(szervezéstől kezdve plusz órai órai feladatokig). Sokszor nem is éri meg a kedvenc státusz, de nehéz vissza esni a közömbös szintre, főleg, ha valakinek sok elfoglaltsága van az iskolában.

2020. aug. 15. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!