Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Így már reménytelen a felsőokt...

Így már reménytelen a felsőoktatás?

Figyelt kérdés

Az érettségim 3-as lett, akkoriban nem szerettem tanulni, sokszor üresen adtam be a dolgozatot, így a 11-12. év végi átlag is csak 3,5 körül volt. Ekkor már próbáltam tanulni is, sok tanár meg is lepődött, lettek jó jegyek, de az év elejei rossz jegyek lehúzták az átlagot. Az érettségire is készültem, sajnos az esszé írás és a matek nem az erősségem, így ezek miatt lett ilyen. Általában kuka vagyok, de ennek ellenére a szóbeli egész jó lett.

Tavaly 23 évesen jelentkeztem felsőoktatási képzésekre (6 helyet jelöltem meg), összesen lett 0 pontom, azaz semmit nem ért ez a 12 év.

Ezután kötelezővé tették az emelt szintű érettségit egy tárgyból és a nyelvvizsgát, így még jobban ellehetetlenítve engem.

Egy nyelvvizsgát szeretnék majd szerezni, de ha sikerül is az emelt szintű érettségi, ugyanúgy ott lesz a múltam. Újra kéne járnom a 11-12. osztályt? Mindenből újra érettségizni? Mit lehet tenni?

2020. júl. 10. 17:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Érettségi duplázással is lehet pontot számolni.
2020. júl. 10. 17:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Azokat kéne megtolnod, érettségi különbözetit tenned, ami szükséges a felvételidhez.+ emeltezni nyelvből.
2020. júl. 10. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Újra érettségi és nyelvvizsgák, így simán sikerülni fog. Illetve nem kell megcélozni a legmenőbb egyetemeket, ahol el vannak szállva a ponthatárok, ha tehetséges és szorgalmas vagy, akkor mindig lesz jó munkád. Sőt, a középiskolai eredmény sem jelent semmit, simán lehetsz később kiemelkedő a választott szakmádban.
2020. júl. 10. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem reménytelen, rá kell feküdni. A felvin nézd meg a kívánt szakot, a követelményeket és a kalkulátorral számold ki, hogy neked mennyi pontod van és még mennyi kell hozzá. Újra járni teljesen felesleges időpocsékolás, el kell kezdeni készülni az érettségire, ha rendesen ráfekszel simán megcsinálhatod tavasszal. De ehhez kell tényleges motiváció és tanulnivágyás.
2020. júl. 10. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:

0 pontod nem lehetett, ezt a pontszámítás módja eleve kizárja, ha végigcsináltad a középiskolát és le is érettségiztél.

Kalkulátorba üsd be az adatokat és számold ki, hogy ténylegesen hány pontotd van, talán azért a minimumot megüti. Keress olyan intézményt, ahová elegendő ez a pontszám akár költségtérítéses képzésre.

Ismétlő érettségit max. abból a tárgyból érdemes csinálni, amit emelt szinten kell teljesíteni, és számíts rá, hogy az nincs ingyen, keményen perkálni kell érte (legalábbis régebben kellett, ha változott a helyzet, akkor bocsánat, de nézz utána mindenképpen!). 10 évvel ezelőtt 14 ezer Ft/tantárgy volt.

Ha most nagyon nem megy, akkor csinálj egy OKJ-t, szerezz szakmát, kezdj el dolgozni és később is tudsz egyetemet végezni, akár levelezőn is. Ha olyan munkahelyet sikerül találni, akkor még támogathatják is a továbbtanulásodat (családban erre is volt példa).

2020. júl. 10. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!