Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Olyan létezik valóban hogy...

Olyan létezik valóban hogy bizalmatlansági indítvány és szavazás egy igazgató ellen-mert bizalomvesztést szenvedett el-és a végén fel is kell állnia az igazgatónak?

Figyelt kérdés

Itt ez a hír:

A szombathelyi tankerület kirúgta a zenetanárt, aki elmondta a véleményét az igazgatóról

[link]

A hír lényege ami most a kérdés szempontjából is érdekes:

„A tiltakozás szószólója Rác Gábor zenetanár volt. Szerinte "erkölcsi nonszensz, amit az igazgató tett, és így nem lehet iskolát vezetni". A tanárok bizalmi szavazást akartak tartani Czenek ellen, mert szerintük az igazgató olyan szintű bizalomvesztést szenvedett el, ami a jövőben alkalmatlanná teszi az intézmény vezetésére. A tankerülettől is kérték, hogy Czeneket fossza meg vezető pozíciójától.“

Őszinte megrökönyödéssel olvasom ezt iskolában dolgozóként.

Olyan létezik hogy egy tantestület lényegében arról szavaz kíván-e a jelen igazgató keze alatt dolgozni, mert az igazgató csinált egy két olyan dolgot ami „bizalomvesztést „ okozott a tantestületben iránta és a tantestület ezek után alkalmatlannak tartja őt egy intézmény vezetésére? És ha a tanfelügyelet is jóváhagyja a szavazást és az eredményt (persze nem fogja de ez egy másik kérdés.... elvileg akár jóvá is hagyhatja..) akkor az igazgatónak fel kell állnia?

Vagyis röviden: a melós szavaz arról ki legyen a főnöke?

Ez nem úgy működik, hogy a munkahelyen az a főnököm, aki éppen, és ha nem tetszik max én , a dolgozó felállok? Mert nekem se kötelező ám ott lenni?

Nekem már voltak főnökeim akikre egy csirkeólat se bíztam volna rá nem egy intézményt, de eszembe se jutott volna bizalmatlansági szavazást kezdeményezni.Egyszerűen felálltam és távoztam más helyre. Az ajtó nyitva mindenkinek, pro és kontra is.

2020. jún. 17. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, létezik ilyen, de mint látod, ha a tankerület nem hagyja jóvá, akkor nem is fognak szavazni.
2020. jún. 17. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Magyarországon ez úgy működik, hogyha az igazgató haver, akkor nem lehet ilyet csinálni, ha meg nem haver, akkor igen, mert el kell rakni az útból.

Az iskolát pedig ne keverd egy versenyszektorban lévő céggel. Az iskolának van egy hagyománya, alapelvei és hasonlók. Egy etikai szabályzat, meg egyebek és állami pénzből működik.

2020. jún. 17. 12:37
 3/5 A kérdező kommentje:

"Egy etikai szabályzat, meg egyebek és állami pénzből működik."

Na csak elképzeltem a feleségemet aki egy multinál bérszámos, hogy szavazást indítanak a menedzsment ellen....másnapra egynek se lenne állása.

Azért nem a nyúl viszi a puskát, és ne is viyge de még egy iskolában se!

Ott is van egy főnök az igazgató aki az aki éppen... és akinek nem tetszik annak ott az ajtó. El lehet menni van iskola elég.

Mondom ezt alkalmazottként és nem igazgatóként...

2020. jún. 17. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Oke. Miutan kidurciztad magad, probald is meg felfogni, amit irtam.
2020. jún. 17. 17:51
 5/5 A kérdező kommentje:
felfogtam én, Móricz Rokonok. Értem én. Haverkádernek baja nem lehet még ha be is kell zárni miatta az egész iskolát. értem én.
2020. jún. 17. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!