Miért nem segítenek nekem az egyetemi ismerőseim, szaktársaim?
Most hogy távoktatás van, határidőre beadandókat kell elkészíteni több tantárgyból is, és sok esetben nekem valahogy magát a feladatot se sikerül felfognom, hogy most mégis mit is kéne csinálni.
Segítséget meg hiába kérek a többiektől. Nem segítenek semmit, oldjam meg ahogy akarjam, amit ők megcsináltak azt nem hajlandóak elküldeni, meg semmi. A sajátjukat segítségképpen vajon azért nem küldik el, mert félnek hogy még a végén azt fogom beküldeni a tanárnak?
Bocsi, de a szaktársaiddal értek egyet. Egy beadandónál ha meglátod, hogy más mit írt se leszel előrébb. Miért? Mert meglátod, hogy miket írtak le és ugyanazokat a gondolatokat fogalmazod meg Te is, csak átírva. Az eredménye az lesz, hogy nem lesz eredeti és, ha a tanár szigor, akkor még elő is vehet titeket.
Viszont, ha Te nekiülsz egymagad és úgy próbákozol, valami egyedit is összehozhatsz.
Egyszerűen látszódik, hogy melyik az a házidoga, amit valaki egyedül írt meg, meg melyik, amit egy társáról koppintott csa átfoglmazta.
Arról nem is beszélve, hogy a társaid dolgoztak rajta, Te meg, hiába is átfogalmaznád az ötleteiket, akkor sem a te munkád lenne.
A másik meg, hogy kicsit nehéz valakivel megértetni a feladatot, ha nincs meg a képessége a beadandó megírásához.
Nekem is volt ilyen egyetemi csoporttársam, a tanártól nem mert segítséget kérni, ezért tőlem kérdezgetett, olyan stílusban, mint aki életében nem írt beadandót... de közben nekem is ott volt a saját beadandóm, életem.
Én azt javaslom, hogy inkább a tanároktól kérj segítséget, velem is volt, hogy egy konferenciára vagy egy előadásra kellett készítenem egy prezentációt és nem voltam biztos benne, hogy jól csinálom e. Írtam olyankor email-t és a tanárok segítőkészek voltak. Ők azért vannak ott, hogy segítsenek és nem azért, hogy elítéljenek. :) Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!