Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem segítenek nekem az...

Miért nem segítenek nekem az egyetemi ismerőseim, szaktársaim?

Figyelt kérdés

Most hogy távoktatás van, határidőre beadandókat kell elkészíteni több tantárgyból is, és sok esetben nekem valahogy magát a feladatot se sikerül felfognom, hogy most mégis mit is kéne csinálni.

Segítséget meg hiába kérek a többiektől. Nem segítenek semmit, oldjam meg ahogy akarjam, amit ők megcsináltak azt nem hajlandóak elküldeni, meg semmi. A sajátjukat segítségképpen vajon azért nem küldik el, mert félnek hogy még a végén azt fogom beküldeni a tanárnak?

2020. ápr. 11. 10:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne is haragudj, de az nem segítségkérés, hogy megkéred őket, hogy a kész feladatot küldjék el. Én sem tenném. Max. annak akit a barátomnak mondhatok és tudom nem él vissza vele. Az más lenne, ha megkérdezed, hogy hogy kell megcsinálni, abban segítenék.
2020. ápr. 11. 12:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de a szaktársaiddal értek egyet. Egy beadandónál ha meglátod, hogy más mit írt se leszel előrébb. Miért? Mert meglátod, hogy miket írtak le és ugyanazokat a gondolatokat fogalmazod meg Te is, csak átírva. Az eredménye az lesz, hogy nem lesz eredeti és, ha a tanár szigor, akkor még elő is vehet titeket.

Viszont, ha Te nekiülsz egymagad és úgy próbákozol, valami egyedit is összehozhatsz.

Egyszerűen látszódik, hogy melyik az a házidoga, amit valaki egyedül írt meg, meg melyik, amit egy társáról koppintott csa átfoglmazta.

Arról nem is beszélve, hogy a társaid dolgoztak rajta, Te meg, hiába is átfogalmaznád az ötleteiket, akkor sem a te munkád lenne.

A másik meg, hogy kicsit nehéz valakivel megértetni a feladatot, ha nincs meg a képessége a beadandó megírásához.

Nekem is volt ilyen egyetemi csoporttársam, a tanártól nem mert segítséget kérni, ezért tőlem kérdezgetett, olyan stílusban, mint aki életében nem írt beadandót... de közben nekem is ott volt a saját beadandóm, életem.

Én azt javaslom, hogy inkább a tanároktól kérj segítséget, velem is volt, hogy egy konferenciára vagy egy előadásra kellett készítenem egy prezentációt és nem voltam biztos benne, hogy jól csinálom e. Írtam olyankor email-t és a tanárok segítőkészek voltak. Ők azért vannak ott, hogy segítsenek és nem azért, hogy elítéljenek. :) Hajrá!

2020. ápr. 11. 15:35
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Továbbá, a helyedben azon is elgondolkodnék, hogy biztos jó szakra mentél e és ezt nem bántásból írom. Ha van 1-2 beadandó, ahol elakadsz, arra azt mondom, hogy ok, nem a világ vége, de, ha ez mindegyiknél vagy a legtöbbnél így van, ott már gond lehet. (És még talán a csoporttársaid lehet lustának hisznek, hogy állandóan segítség kell Neked). Valószínűleg a tananyag nem hozzád való és érdemes lenne váltanod. Azért is, mert, ahogy egy másik kérdező kérdéséhez is írtam, hogy ott lesz a szakdolgozat. Na ott kb 23 oldalt kell segítség nélkül megírnod. Egyszerűen, ha ott azt mondod, hogy fogalmad sincs, mit írj, nem kapsz diplomát.
2020. ápr. 11. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy pofátlanság elkérni azt, amin a másik dolgozott, hogy lemásold. Nem hiszem el, hogy nincs egy facebook vagy messenger csoportotok, ahová ki tudnád írni, hogy "sziasztok, nekem nem volt teljesen egyértelmű x és y feladat, aki már megcsinálta tudna segíteni abban, hogy honnan szerzett hozzá anyagot, mennyit kellett írni, milyen formátumban kellett elküldeni, stb stb?". Ez így lenne korrekt és biztosan lenne, aki segítsen.
2020. ápr. 11. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
Azért, hogy észrevedd végre, csak az idődet pazarolod az egyetemen, nem vagy oda való.
2020. ápr. 13. 10:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, utolsó?
2020. ápr. 13. 10:52
 17/17 anonim ***** válasza:
71%
Abból, hogy sok esetben a feladatot se érted. Meg abból, hogy nem a tanárokhoz fordulsz segítségért. Meg abból, hogy azt várod, hogy elküldjék, amit a többiek megcsináltak. Meg abból, hogy nem tudod felmérni, ki az, akivel vagy annyira jóban, hogy ilyet kérhess tőle egyáltalán. Meg abból, hogy azt hiszed, azért jársz egyetemre, hogy más dolgozzon meg a diplomádért. Pedig a helyzet az, hogy ha a diplomádért nem vagy képes megdolgozni te magad, akkor inkább el kéne menned dolgozni, hogy valami hasznodat lássa a társadalom (amelyik momentán a taníttatásodat finanszírozza - de láthatóan tök fölöslegesen).
2020. ápr. 13. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!