Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért kapnak fizetést a...

Miért kapnak fizetést a tanárok ha nincs is iskola?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 8. 11:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

Egyébként meg: rendkívüli helyzet van. Szerintem ez most pont nem a beteges irigységi rohamok, meg az egymásra mutogatás ideje. Vannak olyan helyzetek, amikor egy kicsit félre kell tenni az áskálódást, és nem azon vonaglani, hogy XY miért járt fél százalékkal jobban, mint én. Hidd el, nagyon sokan inkább berjárnának tanítani, főleg a 30+ korosztály, ahelyett, hogy online kéne bohóckodniuk. Csak ha ezt megtennék, azzal hatalmas támadási felületet adnának a járványnak. Nem tudom, ha valamelyik rokonod intenzívre kerülne, akkor is fontosabbnak tartanád más vegzálását, mint egy szeretted életét?

Ezért rohad a társadalmunk, mert még egy ilyen helyzetben sem azt nézik sokan, hogy "oké, ússzuk meg, minél kevesebben haljanak meg", hanem azt, hogy legyen csak a másiknak is minél rosszabb. Dögöljön meg a szomszéd tehene is...

2020. ápr. 8. 13:17
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Mit sajnálod tőlük azt a kevéske fizut is...
2020. ápr. 8. 13:22
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Van tanítás, van, aki be is jár, mert otthon nincsenek eszközei.
2020. ápr. 8. 13:40
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Anyukám tanár, és ugyanannyit foglalkozik az iskolai dolgokkal mint eddig. Tanórák megtartása, ezekre való készülés, feladatok feladása és kiértékelése, stb. Az ebédet is elkezdtük rendelni, mert nincsen annyi idő sem hogy napközben bárki megfőzzön. Ugyanúgy dolgoznak a tanárok most is, legfeljebb az eszközök mások. Pláne még az olyan tanároknak akik kevésbé értenek az online felületekhez, nekik ez még extrán sok munka. Persze, van olyan tanár aki csak kiadja hogy olvassátok el a könyvben ezt a részt, de ez a jelenség szerintem független attól hogy távoktatás van. Ha valaki alibizni akart, megvolt a lehetősége eddig is.
2020. ápr. 8. 15:14
 15/18 anonim ***** válasza:
90%
Újabb jól átgondolt értelmes kérdés! Gratulálok!
2020. ápr. 8. 16:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Próbálok nem élesen fogalmazni, de ezen a kérdésen fent akadtam. Amúgy tanár gyerek vagyok:))

képzeld, egyik pillanatról a másikra ekkora váltást nehéz megélni. csak egy egyszerű feladat kiosztásához közel 10 perc kell. mert nemcsak a google classroom-ba kell létrehozni magát a feladatot, ott beállítani dolgokat, de még a krétába is szépen rögzíteni kell mindent. és egyik rendszer sem a legjobb vagy leggyorsabb.

pluszba, még akkor jönnek a szülők, hol telefonon írnak, hívnak, messenger-en keresnek, fb csoportba írogatnak, semmi nem jó nekik.. szóval egyik tanárt sem irigylem. könnyű elveszni ebben a sok dologban.

én ott segítek anyának, ahol csak tudok, de én is csak a fejem tudom néha fogni.

megjegyzem a tanárok átlag életkorához képest anya még fiatalabb, szóval képzeld el az én tanáraimat, ahol 3 kivétellel, mindenki javában 50+. nekik ez nagy teher, ők nincsenek ezekhez hozzászokva, és van, aki ebben a rendszerben sokkal többet dolgozik, mint eddig. és nem azért, mert eddig nem csinált semmit, hanem mert konkrétan 2-3 felületen szakad szét az ember.

szóval a tanárok mind megérdemlik a fizetésüket maximálisan, még többet is érdemelnének, mint amennyit kapnak.

2020. ápr. 10. 17:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok tanár, de kikérem ezt a tanárok nevében.

A tanár reggeltől éjszakáig dolgozik most; készíti össze az anyagot, javítja a kinyomtatott feladatlapokat (mert ugyebár nem mindenkinek tudnak biztosítani eszközt a nethez, ahol több gyerek is van vagy internet sincs, feleltet, online órát tart, emellett a szülők és a diákok kérdéseit válaszolja meg, plusz az otthoni teendőit ellátja, mellette a gyerekeinek is kell segítenie. Van, hogy 07:00-22:00 dolgozik.

2020. ápr. 12. 23:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Az én anyám fejlesztő pedagógus, gyerekenként az kell összeállítani a tananyagot attól függően, mit kell fejleszteni, mi a gyerek baja, és hanyadikos. A gyerekek egyedi gondjai miatt fejlesztésen nem lehet órát tartani, de őt is keresik, hívják, írnak neki, segítséget kérnek. Pár éve van nyugdíjig, és ő még egész jól megtanul új dolgokat, de még így sem zökkenőmentes a rendszer. Olyan dolog miatt is visszajeleztek neki a gyerekek/szülők, hogy nem tudnak PDF-et megnyitni, abban a világban, amikor már ebben nőnek fel elvileg, és ingyen elérhető egy PDF olvasó.
2020. ápr. 13. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!